Keke-viikko – Ilmastoahdistuksesta ilmastotekoihin

SYL ja HYY saivat EU-rahoitteisesta Frame. Voice. Report! -hankkeesta tukea yliopisto-opiskelijoille suunnattuun ilmastonmuutosaiheiseen globaalikasvatushankkeeseen. Hankkeen toteuttamiseen osallistuvat lisäksi ISYY, JYY, LYY, OYY ja TYY.

Yhteishankkeen tavoitteena on näyttää opiskelijoille, miten ilmastonmuutos vaikuttaa rajuimmin matalan tulotason valtioihin, joissa asuvilla ihmisillä on jo valmiiksi vähemmän mahdollisuuksia sopeutua ilmastonmuutoksen vaikutuksiin. Asian tiedostaminen ei kuitenkaan riitä, mikäli jäämme vain voivottelemaan asiaa, sillä maailma ei muutu voivottelemalla. Siksi on olennaista, että hanke pyrkii aktivoimaan opiskelijoita ilmastoystävällisiin tekoihin.

Ilmastonmuutos ahdistaa enemmistöä suomalaisista nuorista. Juuri ilmastonmuutos on tuonut globaalin ulottuvuuden merkityksen ehkä vahvimmin tajuntaamme. Toimintamme globaalien haasteiden ratkaisemiseksi ei kuitenkaan ole muuttunut riittävästi kasvaneen tietoisuuden mukana. Siksi hankkeessa yhdistyvät globaalit teot ja arkipäivän valinnat. Meistä jokaisen toiminnalla on väliä ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Hanke ”Opiskelijat vastuullisen maailman rakentajina” näkyy loppusyksystä 2019 järjestettävinä kestävän kehityksen viikkoina. Jokainen osallistuva ylioppilaskunta järjestää hankkeeseen palkattavan paikalliskoordinaattorin johdolla teemaviikon, jonka aikana toteutetaan monenlaisia ilmastonmuutosteemaisia tapahtumia. Lisäksi teemoja nostetaan esiin sosiaalisessa mediassa. Voit osallistua hankkeeseen hakeutumalla viikon paikalliskoordinaattoriksi (haut ovat auki huhti-toukokuussa), tai oman ylioppilaskuntasi vapaaehtoiseksi. Keke-viikon tapahtumiin voit osallistua Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä Kuopiossa, Oulussa, Rovaniemellä tai Turussa. Hankkeesta voit somettaa paikkakunnasta riippumatta!

Tarkemmat paikkakuntakohtaiset tiedot kestävän kehityksen viikoista ilmoitetaan alkusyksystä 2019.

”Tämä asiakirja on tuotettu Euroopan unionin rahoitustuella. Tämän asiakirjan sisällöstä vastaa tuensaaja, eikä sen voida missään olosuhteissa katsoa heijastavan Euroopan unionin kantaa.”

Keke-viikon tapahtumapaikat ja -ajat

Tervetuloa Suomen ylioppilaskuntien Kestävän kehityksen viikoille lokakuussa 2019!

Kestävän kehityksen viikko on teemaviikko, jonka aikana toteutetaan monenlaisia ilmastonmuutos-aiheisia tapahtumia ympäri Suomen. Tapahtumaa järjestävät Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL), Helsingin yliopiston ylioppilaskunta - HYY, ISYY - Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, JYY - Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta, Lapin Yliopiston Ylioppilaskunta, OYY ja TYY.

Keke-viikon tapahtumiin voit osallistua Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Rovaniemellä tai Turussa. Hankkeesta voit somettaa paikkakunnasta riippumatta aihetunnisteella #kekeviikko!

Lisätietoa ylioppilaskuntien Kestävän kehityksen viikon ajankohdista ja tapahtumapaikoista:

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (28.10.-1.11.):
https://www.facebook.com/kekeviikkoHYY/

www.hyy.fi

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (28.10.-3.11.):
https://www.facebook.com/kehyviikkoJYY/

www.jyy.fi

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta:
Kuopio ja Joensuu (28.10.-1.11.)
https://www.facebook.com/events/436271957096221/

www.isyy.fi

Lapin yliopiston ylioppilaskunta (21.10.-25.10.):
https://www.facebook.com/kekeviikkoLYY/

www.lyy.fi

Oulun yliopiston ylioppilaskunta (7.10.-11.10.):
https://www.facebook.com/events/2126126661017235/

www.oyy.fi

Turun yliopiston ylioppilaskunta (21.10.-27.10.):
https://www.facebook.com/events/375032476525727/

www.tyy.fi

Linkki FVR-hankkeen sivulle: www.framevoicereport.org