SYL & SAMOK: Kattava palveluverkko takaa opiskeluterveydenhuollon yhdenvertaisuuden

 

Tiedote

Vapaa julkaistavaksi 13.2.2020 klo 12.00

 

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palvelut laajenevat ammattikorkeakouluopiskelijoille vuoden 2021 alussa ja tuleva palveluverkko on nyt julkaistu. Palveluverkko määrittää, missä YTHS:n palveluita toteutetaan tulevaisuudessa.  

Palveluverkossa on pyritty ottamaan huomioon palveluiden saavutettavuus ja alueellinen yhdenvertaisuus. Vuonna 2021 YTHS:n palveluita tulee olemaan saatavilla yli 50 paikkakunnalla. Tällä hetkellä YTHS:n palvelut ovat saatavilla 18 paikkakunnalla. Puhutaan siis merkittävästä panostuksesta korkeakouluopiskelijoiden terveyteen ja hyvinvointiin.

“Palveluverkkoa rakennettaessa on otettu kattavasti huomioon eri alueiden tarpeet ja opiskelijoiden yhdenvertaisuus. YTHS:llä on ainutlaatuista osaamista juuri opiskelijoilla esiintyvien terveysongelmien hoitamisesta ja ennaltaehkäisystä sekä oppilaitosten kanssa tehtävästä terveydenedistämistyöstä. Siksi on hienoa, että AMK-opiskelijat saadaan vihdoin YTHS:n palveluiden piiriin.” SAMOKin puheenjohtaja Anna Laurila muistuttaa. 

Ammattikorkeakouluopiskelijat pääsevät YTHS:n palveluiden piiriin vuoden 2021 alusta lähtien. Suurempi joukko palveluiden käyttäjiä tarkoittaa enemmän mahdollisuuksia tarjota entistä laadukkaampia ja kattavampia terveydenhuollon palveluita opiskelijoiden tarpeisiin räätälöitynä. 

“On tärkeää, että kaikki korkeakouluopiskelijat saavat tarvitsemansa hoidon ja palvelun helposti ja laadukkaasti. Sähköiset palvelut esimerkiksi digilääkärin muodossa tulevat tukemaan ja täydentämään lähipalveluita. Korkeakouluopiskelijat ovat jatkossakin mukana kehittämässä YTHS:n palveluita opiskelijoiden tarpeiden mukaisesti.”  SYL:n puheenjohtaja Tapio Hautamäki toteaa. 

Laki korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollosta tulee voimaan 1. tammikuuta 2021. Palveluverkko on nähtävillä kokonaisuudessaan YTHS:n verkkosivuilla (https://www.yths.fi/yths/yths-2021/palveluverkko). 

 

Lisätietoja:

Hannele Kirveskoski, hyvinvointipolitiikan asiantuntija, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry, +358 50 389 1015, hannele.kirveskoski@samok.fi 

Touko Niinimäki, sosiaalipolitiikan asiantuntija, Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ry +358 40 667 4191, touko.niinimaki@syl.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.