Opiskelijat paremman huomisen puolesta

Suomen ylioppilaskuntien liitto on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 140 000 opiskelijaa Suomessa. SYLin jäseniä ovat Suomen kaikkien yliopistojen ylioppilaskunnat. Ylioppilaskunta on julkisoikeudellinen yhteisö, jota säätelee yliopistolaki.

Opiskelijoiden äänitorvi

Valvomme opiskelijoiden etua ja pidämme ääntä nuoren sukupolven puolesta yhteiskunnassa. Olemme siellä, missä opiskelijoiden asioista puhutaan, aina parlamentista barrikadeille saakka.

Opiskelijaelämän edellytykset

Vaikutamme siihen, että opiskelijoilla on edullinen katto päänsä päällä ja rahaa elämiseen kukkarossaan. Opintotuen suuruus, opiskelija-asuntojen riittävyys ympäri Suomen ja opiskelijahintainen ruokailu ovat meille tärkeitä asioita.

Timanttiset opiskelijaedut

Jokainen ylioppilaskuntaan kuuluva opiskelija on myös meidän jäsenemme ja oikeutettu parhaisiin opiskelijaetuihin.

Tulevaisuuden osaaminen

Kaikkien mahdollisuudet kouluttautua, oppia ja kehittää itseään läpi elämän ovat meille sydämen asioita. Pidämme huolen siitä, että koulutusta ja koulutusjärjestelmää kehitetään näistä lähtökohdista tule­vai­suuden osaamisen turvaamiseksi.

Opiskelijoiden hyvinvointi

Teemme töitä sen eteen, että jokainen opiskelija voisi hyvin nyt ja tulevaisuudessa. Opiskelijoiden terveydenhuollosta huolehtii perustamamme Ylioppilaiden terveyden­hoito­säätiö. Olemme lisäksi jäseninä monissa opiskelijoiden hyvinvointia edistävissä järjestöissä.

Vaikuttaminen Euroopan unionissa

Valvomme opiskelijan etua Euroopan unionissa. Olemme hereillä niin komissiossa kuin parlamentissa ja pidämme huolta siitä, että suomalaisen opiskelijan ääni kuuluu Euroopassa. Olemme European Students’ Unionin jäsen ja vaikutamme ESU:n toimintaan.

Globaali vastuu

Tunnistamme globaalin vastuumme ympäristön ja ihmisten hyvin­voinnista. Teemme kehitysyhteistyötä sydämellä ja pitkän perinteen tuomalla osaamisella.

Tutkitulla tiedolla vaikuttaminen

Olemme koulutuksen ja opiskelijaelämän asiantuntija. Vaikutamme päättäjiin tarjoamalla ajankohtaista tietoa opiskelijoista hyödyntäen esimerkiksi kumppaniamme Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiötä.