Konferenssihuoneissa eri puolilla Eurooppaa

Ulkona oli lämmintä ja ihana kevätaurinko paistoi. Juuri kuten helmikuiselta Välimeren auringolta voisi Kyproksella odottaa. Näin ainakin kerroin itselleni, sillä vaikka olinkin Kyproksella, vietin aikani kokoushuoneissa lähes koko reissun.

Olin mukana vuoden ensimmäisessä European Students’ Unionin eli ESU:n tapahtumassa helmikuun puolessa välissä. Kyseessä oli European Students’ Convention eli ESC. Paras tapa kuvailla tapahtumaa on vuosikokousta valmisteleva seminaari. ESC:ssä asioita käsiteltiin keskustellen ja ystävällisessä hengessä, koska kokousasioista ei tehty vielä päätöksiä. Keskustelut koskivat melko yleisluontoisia asioita ja tutustuimme toistemme ajatusmaailmoihin ja opiskelijajärjestöjen näkemyksiin eri puolilla Eurooppaa. 

“Kiinnostava välimerellinen arkkitehtuuri ja hurmaava luonto täynnä löytöjä!” Näin minulle kuvailtiin kohdetta, kun kerroin lähteväni Kyprokselle. Vahvasti kyllä myös uskoin niitä, jotka minulle näin kertoivat. Ainakin sillä perusteella, mitä vilaukselta näin bussin ikkunasta, kun aamuisin kuljimme hotellilta yliopistolle. Siellä vietimmekin sitten seuraavat kahdeksan tuntia erilaisissa kokoushuoneissa.

Tärkeintä ESC:ssä on kuitenkin se ihmisiin, toisiin eurooppalaisiin opiskelijoihin ja heidän opiskelijajärjestöihinsä tutustuminen. Asioista on helpompi keskustella ja päättää, kun kaikki tuntevat toisensa. Tämän vuoksi ESC:ssä keskusteluiden aiheet ovat laajempia eivätkä välttämättä niin asiapainotteisia. Vuosikokouksessa sitten väännetään, väitellään ja päätetään asioista. Kuten kaikessa neuvottelutyössä, asioita on paljon helpompi käsitellä, kun tietää, kenen kanssa keskustelee ja mitkä hänen lähtökohtansa ovat. Tämä on tärkeää niin eurooppalaisessa opiskelijaliikkeessä kuin laajemmassakin kansainvälisessä yhteistyössä.

Välimeren ja Kyproksen ruokakulttuuri on ihana ja ihmiset siellä ovat hyvin lämpimiä. Tämän olen oppinut sosiaalisesta mediasta ystävieni matkapäivitysten perusteella, mutta sen voin nyt myös itse vahvistaa. Tutustumista ja keskustelua jaksaa paremmin, kun verensokerit ovat kohdallaan – ja vielä paremmin, jos tarjolla oleva ruoka on niinkin herkullista kuin Kyproksella! Ja mitä tapaamaani ihmisiin tulee, kaikki he eurooppalaisen opiskelijaliikkeen puolesta työtä tekevät henkilöt olivat ystävällisiä, laajasti eri asioista kiinnostuneita ja todella lämminhenkisiä ihmisiä. Selvästi me kaikki haluamme ponnistella eurooppalaisen opiskelijan paremman huomisen eteen!  

Vaikka vietinkin ison osan ajastani Kyproksella eri kokoushuoneissa Välimeren auringosta haaveillen, olen nyt monta tuttavuutta ja keskustelua rikkaampi. Odotan innolla tätä tulevaa vuotta eurooppalaisen opiskelijaedunvalvonnan parissa ja yhä uusien konferenssihuoneiden tutuksi tulemista ympäri tätä hienoa Eurooppaa.

Frans Cederlöf

Hallituksen jäsen

 

Tekstin kirjoittamisen jälkeen koronaviruksen vaikutukset Euroopassa laajenivat ja kevään tapahtumat on jouduttu perumaan. Seuraavan kerran eurooppalainen opiskelijaliike kokoontuu mahdollisuuksien mukaan syksyllä ESU:n liittokokoukseen. 

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.