Pääsihteerin päiväkäsky

Suomen kunniakkaan sivistysliikkeen ylioppilaat! Meidän maatamme te olette osaltanne rakentaneet yli sata vuotta. Meidän demokratiaamme te olette vahvistaneet ja luoneet kotimaan, josta voimme olla ylpeitä. Jo ennen itsenäisyyttä te kannoitte itsenäisyyden soihtua pää pystyssä ja selkä suorassa. Vertaisianne sotureita en ole vielä nähnyt. Tätä työtä suomalaisen demokratian eteen me tulemme jatkamaan ennakkoluulottomasti ja pelottomasti. 

Ylioppilaat! Kun työnne historiaa laaditaan, tulee maailma tuntemaan teidän työnne. Meidän Suomea te puolustatte ja parempaa siitä rakennatte. Aikamme tarvitsee teitä, teidän sivistystänne ja rohkeuttanne seisoa arvojenne takana. Kiitän teitä kaikkia jo nyt tekemästänne työstä isänmaamme eteen.

Meillä on ylpeä tietoisuus siitä, että meillä on historiallinen tehtävä, jonka me edelleen täytämme; sivistyksen suojaaminen, joka vuosisatoja on ollut meidän, ylioppilaiden, perintömme. Vuosikymmenien aikana olemme tämän puolesta taistelleet aina rintamakirjastoista ilmastonmuutoksen vastaisen työn etulinjaan saakka.

Sotiemme veteraaneja, lottia ja kotirintamaa kunnioittaen toivotan teille sivistyneen isänmaallista ja rauhallista itsenäisyyspäivää.

Roope Tukia
Pääsihteeri
SYL 

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.