Generalsekreterarens dagorder

Studenter av Finlands ärorika bildningsrörelse! Ni har bidragit till byggandet av vårt land i över hundra år. Ni har stärkt vår demokrati och skapat ett hemland som vi kan vara stolta över. Redan före självständigheten bar ni självständighetens fackla med högburet huvud och rak rygg. Krigare som ni har jag ännu inte sett. Detta arbete för den finländska demokratin kommer vi att fortsätta fördomsfritt och oförskräckt.

Studenter! När historien om ert arbete skrivs, kommer världen att känna till ert arbete. Ni försvarar vårt Finland och bygger ett bättre land. Vår tid behöver er, er bildning och ert mod att stå upp för era värderingar. Jag tackar er alla för det arbete ni redan nu gör för vårt fosterland.

Vi har en stolt medvetenhet om att vi har ett historiskt uppdrag som vi fortfarande utför: att skydda bildningen, som i århundraden har varit vårt, studenternas, arv. Under årtiondenas lopp har vi kämpat för detta ända från frontbiblioteken till frontlinjen i arbetet mot klimatförändringen.

Med vördnad för veteranerna från våra krig, lottorna och hemmafronten önskar jag er en bildad, fosterländsk och fridfull självständighetsdag.

Roope Tukia
Generalsekreterare
FSF

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.