SYL:n liittokokous järjestetään etänä 12.–13.11.

Tiedote 5.11.2020

 

Vapaa julkaistavaksi

(På svenska se nedan.)

(In English below.)

 

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kaksipäiväinen liittokokous järjestetään ensimmäistä kertaa etänä 12.-13. marraskuuta. Liittokokous käyttää ylintä päätösvaltaa ja valitsee SYL:lle uuden puheenjohtajan sekä kuusi hallituksen jäsentä ensi vuodelle. Lisäksi liittokokous linjaa ensi vuoden tavoitteista ja toiminnasta sekä päivittää SYL:n linjapaperin, joka ohjaa koko liiton vaikuttamistyötä. 

Liittokokouksessa ovat edustettuina kaikki 14 ylioppilaskuntaa, jotka edustavat noin 130 000 yliopisto-opiskelijaa. Yhteensä ylioppilaskunnat nimeävät 139 varsinaista liittokokousedustajaa, ja kaikkiaan kokoukseen osallistuu lähes 300 henkilöä.

Kokous alkaa torstaina kello 9.30 ja jatkuu perjantaina klo 10.00. Puheenjohtajavaali käydään liittokokouksessa torstaina, hallituksen osalta vaali suoritetaan perjantaina. Valinnoista tiedotetaan medialle mahdollisimman pian henkilövaalin ratkettua. Puheenjohtajapaikkaa tavoittelee tänä vuonna kolme ehdokasta: Annika Nevanpää (TREY), Aleksi Sandroos (VYY) ja Teemu Virtanen (OYY). 

Kuutta muuta hallituspaikkaa tavoittelee tämän hetken tiedon mukaan viisi ylioppilaskuntien asettamaa henkilöä ja yksi poliittisen ryhmittymän ehdokas. Hallitukseen ehdolla ovat Ville Jäppinen (TREY), Konstantin Kouzmitchev (Kokoomusopiskelijat), Riku-Petteri Kyllönen (HYY), Akseli Rouvari (HYY), Camilla Saarinen (TYY) ja Saara Tenhovuori (ISYY). Ehdokkaita voi asettaa aina liittokokouksessa tapahtuvaan henkilövalintaan asti. Ehdokkaisiin voi tutustua tarkemmin SYL:n nettisivuilla osoitteessa https://syl.fi/ehdokkaat-syln-hallitukseen-ja-puheenjohtajaksi-2021/.

Opiskelijaliike on puhunut vahvojen ilmastotoimien puolesta jo pitkään. Nyt ilmastotoimien edistäminen halutaan kirjata osaksi SYL:n virallista linjaa. Puheenjohtaja Tapio Hautamäki toteaa: “Ilmastokriisi on tällä hetkellä yhteiskuntamme suurin uhka, ja siksi se on perustavanlaatuinen uhka myös opiskelijalle. Ylioppilasliike on aina ollut yhteiskunnallista muutosta ajava voima. Meillä on kaikki mahdollisuudet ajaa muutosta oikeaan suuntaan myös tässä asiassa. Odotan innolla liittokokouksessa aiheesta käytävää keskustelua.” 

 

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita seuraamaan liittokokousta molempina päivinä suorassa verkkolähetyksessä SYL:n Youtube-kanavalla.

Haastatteluita annetaan mieluiten lounastauoilla (to klo 12–13 ja pe klo 13–14) ja liittokokouksen päätyttyä. Haastatteluihin liittyvissä tiedusteluissa ja pyynnöissä voi ottaa yhteyttä SYL:n viestintäasiantuntijaan (siiri.nousiainen@syl.fi, p. 041 515 2228).

 

SYL:n liittokokousta voi seurata suorana verkkolähetyksenä SYL:n YouTube-kanavalla osoitteessa https://www.youtube.com/c/sylvideot. Aihetunnuksina sosiaalisessa mediassa toimivat #SYLliittari ja #StudentsOfFinland.

 

Lisätietoja:

 

Pääsihteeri Sonja Raitamäki, p. 040 741 1251

Puheenjohtaja Tapio Hautamäki, p. 044 906 5007

Liittokokouksen aikana parhaiten tavoitettavissa on viestintäasiantuntija Siiri Nousiainen, p. 041 515 2228

 

S-postiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@syl.fi

Liittokokousmateriaalit löytyvät osoitteesta: https://syl.fi/tapahtumat/liittokokous/

Verkkomateriaaleista löytyy myös kokouksen tarkempi aikataulu ja käsittelyjärjestys.

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.