Etsimme kansainvälisten asioiden ja EU-edunvalvonnan asiantuntijaa!

Etsimme

KANSAINVÄLISTEN ASIOIDEN JA EU-EDUNVALVONNAN ASIANTUNTIJAA

kokoaikaiseen ja toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

SYL on ainutlaatuinen työpaikka, jossa voit laajentaa omaa asiantuntijuuttasi, vahvistaa verkostojasi ja kehittyä rohkeaksi vaikuttajaksi. Kansainvälisten asioiden ja EU-edunvalvonnan asiantuntijan tehtävä on vaativa, mikä tarkoittaa vastuuta oman työn suunnittelusta ja toteutuksesta sekä tarvetta hahmottaa laajoja kokonaisuuksia. Etsimme tehtävään henkilöä, joka syttyy kansainvälisissä ympyröissä vaikuttamisesta ja verkostojen rakentamisesta. Valittavan henkilön tulee olla perehtynyt EU-kysymyksiin ja kansainväliseen yhteistyöhön. Työnkuvan ytimessä ovat EU-edunvalvonta, kansainväliset järjestösuhteet ja kansainvälisten opiskelijoiden edunvalvonta.

Tehtävään kuuluu poliittisten tavoitteiden valmistelua, vaikuttamisen suunnittelua ja toteuttamista, yhteistyötä ja vaikuttamista eurooppalaisen kattojärjestömme tapahtumissa, työryhmiin osallistumista, lausuntojen ja taustapaperien valmistelua, hallituslaisten tukemista vaikuttamistyössä sekä omasta työstä viestimistä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja ylioppilaskuntiin. Työhön kuuluu paljon myös matkustamista erityisesti Euroopassa.

Asiantuntijan rooli vaatii joustavuutta, ennakkoluulotonta ja lämminhenkistä suhtautumista uusiin tuttavuuksiin, sisukkuutta, erinomaisia yhteistyö- ja neuvottelutaitoja sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Tehtävässä onnistuminen edellyttää hyviä itsensä johtamisen ja projektinhallinnan taitoja, intohimoa kansainväliseen politiikkaan sekä intoa viestiä työstäsi. Edellytämme hyvää suomen ja englannin kielen taitoa. Toivomme myös, että olet suorittanut korkeakouluopintoja.

Kaipaamme myös uutta jäsentä rentoon ja kunnianhimoiseen yhteisöömme. Toivomme, että haluat tulla aktiiviseksi osaksi työporukkaa ja sylliläisten joukkoa, lähteä silloin tällöin mukaan aftereille ja jakaa työkavereillesi huonoimmat ja parhaimmat vitsisi.

Me olemme

 • rento ja kunnianhimoinen työyhteisö täynnä kivoja työkavereita
 • 14 ylioppilaskuntaa ja noin 140 000 yliopisto-opiskelijaa edustava järjestö
 • tehokas edunvalvoja sekä rohkea yhteiskunnallinen vaikuttaja
 • reilu ja vastuullinen työnantaja
 • kiinnostuneita opiskelijan paremmasta huomisesta, suomalaisesta ja eurooppalaisesta koulutus- ja sosiaalipolitiikasta, työelämäkysymyksistä sekä kehitysyhteistyöstä.

Tarjoamme sinulle

 • tukea ammattilaisena kasvamisessa
 • monipuolista kokemusta
 • mielenkiintoisen, itsenäisen ja haastavan tehtävänkuvan
 • rennon, mutta tarmokkaan työyhteisön ja 17 kivaa työkaveria
 • palkkaluokan SYL 4 (2 733,80 €/kk) mukaista palkkaa mahdollisine koulutus- ja kokemuslisineen. SYL:ssä TES:n mukainen kokoaikainen työaika on 32,5 tuntia viikossa.
 • Huikeat työsuhteen edut: täysi lounasetu, hierontaetu, hyvinvointiraha, puhelin ja työvälineet.

Hallitukselle osoitetut kirjalliset hakemukset ansioluetteloineen on toimitettava Suomen ylioppilaskuntien liittoon sähköpostitse osoitteeseen hakemukset@syl.fi viimeistään sunnuntaina 2.6.2024 klo 23.59.

Haastattelut järjestetään 6.6. ja 7.6. klo 8-11 välillä Helsingissä SYLin toimistolla osoitteessa Lapinrinne 2. Työ alkaa perehdytyksellä elokuun alkupuolella tai sopimuksen mukaan.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. SYL toteuttaa rekrytoinnissaan positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää.

Lisätietoja:

Roope Tukia
pääsihteeri
0451354314
roope.tukia@syl.fi

Yuri Birjulin
kansainvälisten asioiden ja EU-edunvalvonnan asiantuntija
040 0174913

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.