Etsimme sosiaalipolitiikan asiantuntijaa!

Etsimme 

sosiaalipolitiikan asiantuntijaan kokopäiväiseen ja vakituiseen työsuhteeseen. 

SYL on ainutlaatuinen työpaikka, jossa voit laajentaa omaa asiantuntijuuttasi, vahvistaa verkostojasi ja kehittyä rohkeaksi vaikuttajaksi. Sosiaalipolitiikan asiantuntijan tehtävä on vaativa, mikä tarkoittaa vastuuta oman työn suunnittelusta ja toteutuksesta sekä tarvetta hahmottaa laajoja kokonaisuuksia. Etsimme tehtävään henkilöä, jolla on poliittista pelisilmää sekä näkemyksellisyyttä opiskelijoiden paremman huomisen edistämisestä, jolle vaikuttamistyö on tuttua ja joka omaa jo jonkin verran verkostoja politiikassa. 

Työnkuvan ytimessä ovat opiskelijoiden toimeentuloon ja sosiaaliturvan uudistamiseen sekä asuntopoliittisiin kysymyksiin vaikuttaminen. Tämän lisäksi asiantuntijalta odotetaan valmiutta ottaa haltuun ydinalueen ulkopuolisia vastuita henkilön oman kiinnostuksen ja SYL:n kulloisenkin tarpeen pohjalta.  Katsomme eduksi kokemuksen vaikuttamisesta ja politiikasta, mutta toivomme uteliaisuutta ja kykyä ottaa haltuun asiantuntijuuden kannalta keskeiset substanssikysymykset. 

Tehtävään kuuluu poliittisten tavoitteiden valmistelua, vaikuttamisen suunnittelua ja toteuttamista, sidosryhmien ja päättäjien tapaamisia, erilaisiin työryhmiin osallistumista, lausuntojen ja taustapaperien valmistelua, hallituslaisten tukemista vaikuttamistyössä sekä omasta työstä viestimistä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja ylioppilaskuntiin. Asiantuntijan rooli vaatii joustavaa, ennakkoluulotonta ja lämminhenkistä suhtautumista uusiin tuttavuuksiin, erinomaisia yhteistyötaitoja sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa, sillä osa työpareista vaihtuu vuosittain. Tehtävässä onnistuminen edellyttää hyviä itsensä johtamisen ja projektinhallinnan taitoja sekä intoa viestiä työstäsi. Edellytämme hyvää suomen kielen taitoa ja kykyä kommunikoida sujuvasti myös englanniksi. Toivomme myös, että olet suorittanut korkeakouluopintoja. 

Kaipaamme myös uutta jäsentä rentoon ja kunnianhimoiseen yhteisöömme. Toivomme, että haluat tulla aktiiviseksi osaksi työporukkaa ja sylliläisten joukkoa, lähteä silloin tällöin mukaan aftereille ja jakaa työkavereillesi huonoimmat ja parhaimmat vitsisi. 

 

Me olemme

 • rento ja kunnianhimoinen työyhteisö täynnä kivoja työkavereita
 • 14 ylioppilaskuntaa ja noin 130 000 yliopisto-opiskelijaa edustava järjestö
 • tehokas edunvalvoja sekä rohkea yhteiskunnallinen vaikuttaja
 • reilu ja vastuullinen työnantaja
 • kiinnostuneita opiskelijan paremmasta huomisesta, suomalaisesta ja eurooppalaisesta koulutus- ja sosiaalipolitiikasta, työelämäkysymyksistä sekä kehitysyhteistyöstä.

 

Haluamme tarjota sinulle

 • näköalapaikan suomalaiseen politiikkaan ja vaikuttamistyöhön
 • tuen asiantuntijana kasvamiseen
 • mielenkiintoisen, itsenäisen ja joustavan työn
 • rennon ja kunnianhimoisen työyhteisön ja 17 kivaa työkaveria
 • palkkaluokan SYL 4 mukaista palkkaa (2 568 €/kk) koulutus- ja kokemuslisineen
 • erittäin hyvät työsuhteen edut.

 

Hallitukselle osoitetut kirjalliset hakemukset on toimitettava Suomen ylioppilaskuntien liittoon sähköpostitse osoitteeseen hakemukset@syl.fi viimeistään sunnuntaina 1.11.2020. 

Hakemuksen tulee sisältää seuraavat asiat:

 • Varsinainen hakemusteksti, jossa kerrot, miksi juuri sinä olisit erinomainen valinta tähän tehtävään.
 • Ansioluettelo.

Haastattelut järjestetään Helsingissä tai etänä tiistaina 10.11. Työ alkaa perehdytyksellä joulukuun alkupuolella tai sopimuksen mukaan. Tehtävään sovelletaan kahden kuukauden koeaikaa.

 

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. SYL toteuttaa rekrytoinnissaan positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää. 

 

Lisätietoja


Sonja Raitamäki

pääsihteeri

0407411251

sonja.raitamaki@syl.fi

 

Jani Sillanpää 

sosiaalipolitiikan asiantuntija

040 078 7006

jani.sillanpaa@syl.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.