Hakukuulutus: etsimme joukkoomme viestintäharjoittelijaa!

Etsimme

VIESTINTÄHARJOITTELIJAA

korkeakouluharjoitteluun syyskuusta 2022 marraskuuhun 2022.

Etsimme harjoitteluun henkilöä, jolla on intoa kehittyä yhteiskunnallisesti ja poliittisesti vaikuttavassa viestinnässä. Mikäli olet kiinnostunut sisällöntuotannosta, monikanavaisesta viestinnästä ja uusien juttujen ideoinnista, suhtaudut erilaisiin viestinnällisiin pulmiin ja haasteisiin tarmolla sekä olet innokas oppimaan uutta, tämä tehtävä on juuri sinulle!

Harjoittelussa tehtäviisi kuuluu osallistuminen SYL:n viestinnän koordinointiin ja toteutukseen. Tähän kuuluu muun muassa viestinnän sisältöjen tuottamista, kampanjoiden suunnittelua ja SYL:n viestinnän mittaamista ja kehittämistä. Pääset osana harjoittelua osallistumaan SYL:n liittokokouksen viestinnän suunnitteluun, valmisteluun ja toteutukseen sekä kevään 2023 eduskuntavaalikampanjan suunnitteluun. Eduskuntavaalit ovat SYL:n tärkeimmät vaalit sekä merkittävä valtakunnallinen vaikuttamisen paikka.

Työpäiviisi sisältyy niin lennokasta ideointia kuin rivakkaa hommiin tarttumista. Toimenkuva on joustava: otamme harjoittelujakson suunnittelussa huomioon omat kiinnostuksen kohteesi ja sen, missä haluaisit kehittyä ja mitä haluaisit oppia harjoittelun aikana.

Työ SYL:ssä vaatii joustavaa, ennakkoluulotonta ja lämminhenkistä suhtautumista uusiin tuttavuuksiin, erinomaisia yhteistyötaitoja sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Tehtävässä pääset toisaalta kehittymään itsensä johtamisen ja projektinhallinnan taidoissa sekä ongelmanratkaisussa. SYL:n viestintä on kolmikielistä, joten toivomme sinulta sujuvaa suomen kielen taitoa, ja katsomme englannin ja ruotsin taidot eduksi.

Toivomme, että haluat tulla myös aktiiviseksi osaksi työporukkaa ja sylliläisten joukkoa, lähteä silloin tällöin mukaan aftereille ja jakaa työkavereillesi suosikkikissavideosi tai huonoimmat vitsisi.

Me olemme

 • rento ja kunnianhimoinen työyhteisö täynnä kivoja työkavereita
 • 14 ylioppilaskuntaa ja noin 130 000 yliopisto-opiskelijaa edustava järjestö
 • tehokas edunvalvoja sekä rohkea yhteiskunnallinen vaikuttaja
 • reilu ja vastuullinen työnantaja
 • kiinnostuneita opiskelijan paremmasta huomisesta, suomalaisesta ja eurooppalaisesta koulutus- ja sosiaalipolitiikasta, työelämäkysymyksistä sekä kestävästä kehityksestä.

Haluamme tarjota sinulle

 • tukea ammattilaisena kasvamisessa
 • monipuolista kokemusta
 • rennon mutta tarmokkaan työyhteisön ja 17 kivaa työkaveria
 • palkkaa 1 500 euroa kuukaudessa. Harjoittelun työaika on 32,5 tuntia viikossa.

Hallitukselle osoitetut kirjalliset hakemukset on toimitettava Suomen ylioppilaskuntien liittoon sähköpostitse osoitteeseen hakemukset@syl.fi viimeistään keskiviikkona 15.6.2022 klo 17.00.

Hakemuksen tulee sisältää seuraavat asiat:

 • Varsinainen hakemusteksti, jossa kerrot, miksi juuri sinä olisit erinomainen valinta viestintäharjoittelijaksi. Erityisesti toivomme sinun kertovan hakemuksessasi, miksi haluat juuri SYL:iin harjoittelijaksi, mitä toivot oppivasi harjoittelusta ja mitä taitoja toisit mukanasi SYL:n viestintään. Kerrothan hakemuksessasi myös, mikäli sinulla on käytettävissäsi korkeakoulun myöntämä harjoittelutuki.
 • Ansioluettelo.

Haastattelut järjestetään Helsingissä maanantaina 20.6. ja tiistaina 21.6. Harjoittelu alkaa syyskuussa 2022 ja kestää kolme kuukautta.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. SYL toteuttaa rekrytoinnissaan positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää.

Lisätietoja:

Antti Kivi
viestintäasiantuntija
041 515 2228
antti.kivi@syl.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.