#hyviähommia – viestintäharkkarin muistelmat

Tänä vuonna SYL:n viestintäsektorilla on työskennellyt ennätysmäärä väkeä, kun olen tehnyt viestintäharjoittelijan töitä syyskuun lopusta alkaen. Kolmen kuukauden työt päättyvät nyt joulun alla, mutta lyhyessäkin ajassa on saatu paljon aikaan!

SYL:oon tullessani sain ilokseni huomata, että uuteen työnkuvaan oli onneksi valmistauduttu todella hyvin. Viestintäharjoittelijalle oli asetettu tavoitteita ja odotuksia, joita pääsin itse muokkaamaan ja pohtimaan omien kiinnostuksenkohteideni perusteella. Suunnitelmien avulla työ tuntui mielekkäältä ja omaa edistymistä oli helppo seurata.

Pääsin tehtävässäni osallistumaan arkiseen viestinnän työhön esimerkiksi sisältöä tuottamalla, somea päivittämällä ja muun toimiston viestintää tukemalla esimerkiksi grafiikkaa tekemällä. Syksyn aikana toteutin kuitenkin myös yhteisissä suunnitelmissa minulle sovittuja projekteja, kuten viestinnän prosessien kehittämistä esimerkiksi viestinnän koordinoinnin ja mittaamisen parissa sekä viestinnän työkalujen etsimistä, testausta ja käyttöönottoa. SYL:ssa on tavoitteena, että kaikki osallistuvat päivittäiseen viestintään. Siksi työkaluja on etsitty ja koulutettu enimmäkseen koko toimiston käyttöön, mutta myös viestintäsektorille. Joulukuun alussa valmistuivat myös SYL:n uuden uutukaiset nettisivut!

Paljon on tehty, mutta paljon on vielä tehtävää, ja ensi keväänä SYL:lle rekrytoidaankin seuraava viestintäharjoittelija. Harjoittelijan työtehtävät riippuvat tottakai paljon omista toiveista ja mielenkiinnonkohteista, mutta jotain harkkarille suunniteltuja omia projekteja uskallan ehkä jo paljastaa. Kehittämistä löytyy nimittäin esimerliksi SYL:n keinoista sisällöntuotannon aiheiden keksimiseen ja uuden mediaseurannan täydestä hyödyntämisestä. Seuraajani pääsee varmasti myös miettimään viestinnällisten kampanjoiden onnistumisen seurantaa.

Kannattaa siis ehdottomasti pitää korvat auki ja seurata SYL:n tiedottamista, jos viestintäharjoittelu kiinnostaa. Itse voin ainakin suositella tätä aivan täydestä sydämestäni!  SYL on ollut aivan hands down paras työyhteisö, jonka osana olen saanut olla. En ole missään vaiheessa tuntenut olevani “vain harjoittelija”, vaan olen päässyt tasa-arvoiseksi osaksi toimiston arkea ja tulevan suunnittelua. SYL:ssa tehdään hemmetin tärkeitä juttuja välillä kovallakin intensiteetillä, mutta täällä myös muistetaan rentoutua ja etenkin kiittää työkavereita tehdystä työstä. Näin harjoittelijan näkökulmasta arvostan myös älyttömästi sitä, miten olen saanut tilaa oppia ja kysyä sekä kehittää itseäni ja työnkuvaani. 5/5 endorsement!

PS: Koska meillä ei vielä tosiaan ole AD-sivaria, viestintäharkkarilla on ihan oma huone! Mieti!

Rosa Nylén
Viestintäharjoittelija

Työhuonetuparit

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.