#bragrejer – en kommunikationspraktikants memoarer

I år har FSF haft ett rekordantal inom kommunikationssektorn i och med att jag varit anställd som kommunikationspraktikant sedan slutet av september. Min praktik på tre månader går ut innan jul, men vi har fått mycket till stånd även under en så kort tid!

Då jag kom till FSF hade jag glädjen att erfara att organisationen förberett sig väl på min ankomst. FSF hade definierat målsättningar och förväntningar för praktikanten och dem kunde jag själv modifiera och fundera på utifrån mina egna intressen. Tack vare planerna kändes arbetet meningsfullt och det var lätt att följa upp mina framsteg.

Under praktiken fick jag delta i det vardagliga kommunikationsarbetet till exempel genom att producera innehåll, uppdatera sociala medier och stöda den övriga kommunikationen på kansliet till exempel genom grafik. Under hösten genomförde jag också de projekt som vi kommit överens om för mig i de gemensamma planerna, såsom att utveckla processerna inom kommunikationen till exempel i fråga om att koordinera och mäta kommunikation samt att identifiera, testa och ta i bruk olika kommunikationsverktyg. FSF har som mål att alla deltar i den vardagliga kommunikationen. Därför har vi letat efter och utbildat främst i verktyg som alla på kansliet kan använda, men även verktyg för kommunikationssektorn. I början av december blev även FSF:s nya webbsidor klara!

Mycket är gjort, men det finns mycket kvar att göra och i vår kommer FSF att rekrytera en ny kommunikationspraktikant. Praktikantens uppgifter beror förstås mycket på vad hen önskar och är intresserad av, men jag vågar kanske ändå avslöja en del av projekten som planerats för praktikanten. Rum för utveckling finns till exempel inom FSF:s sätt att komma på ämnen för innehållsproduktion och hur fullt ut dra nytta av den nya mediabevakningen. Min efterföljare får säkerligen också fundera på uppföljningen av hur lyckade olika kampanjer inom kommunikation varit.

Det lönar sig alltså absolut att hålla ögonen öppna och följa med FSF:s kommunikation om du är intresserad av praktik inom kommunikation. Jag kan åtminstone rekommendera det här av hela mitt hjärta! FSF har varit den hands down bästa arbetsgemenskapen jag någonsin varit en del av. Jag har inte i något skede känt mig som ”bara en praktikant”, utan har varit en jämlik del av vardagen på kansliet och i planeringen. FSF gör enormt viktiga saker och ibland är det superintensivt, men här kommer folk även ihåg att slappna av och speciellt att tacka kolleger för det arbete de gjort. Så här ur en praktikants synvinkel uppskattar jag enormt mycket hur jag getts utrymme att lära mig och ställa frågor samt utveckla mig själv och mina arbetsuppgifter. 5/5 endorsement!

PS. Eftersom vi inte ännu har någon AD-civare så har praktikanten ett rum helt för sig själv! Tänk dig det!

Rosa Nylén
Kommunikationspraktikant

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.