LYYn vastuullisuusviikko

Tältä sivulta näet Lapin yliopiston ylioppilaskunnan Kestävyys kannattaa, kannata kestävyyttä -tapahtumat!

Viikon ohjelma:

Ma 24.10. 12-16 Vastuullisuusviikon kirppis // Yliopiston pääaula

Ti 25.10. 14-15 Vastuullisuuskoulutus // Fellman-sali

Ke 26.10. 14-16 Yhteinen roskien keräys -kampanja // Pidä Lappi siistinä // Yliopiston etuovet

To 27.10. 14-15 Riittääkö ruoka? -keskustelutilaisuus // F1011 Esko ja Asko –sali

Pe 28.10. Klo 18 Hävikkisitsit // Y_North, Aittatie 3

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet:

Vastuullisuusviikon kirppis 24.10. klo 12–16

Vastuullisuusviikon kirppis Lapin yliopistolla maanantaina 24.10.!

Vastuullisen arjen kulmakiviä on vaatteiden ja tavaroiden kierrättäminen. Se on helppoa ja myös kukkarolle kestävää! Nyt on oiva tilaisuus tulla myymään ja tekemään löytöjä yliopiston pääaulassa järjestettävälle kirppikselle.

Mikäli sinulta löytyy kotoa ylimääräisiä, myyntiin meneviä vaatteita ja tavaroita, ei tarvitse muuta kuin tulla paikalle maanantaina 24.10. hieman ennen kello 12. Erillistä ilmoittautumista tai pöytämaksua ei tarvita.

Tervetuloa vastuullisille ostoksille!

Vastuullisuuskoulutus 25.10. kello 14

Mitä yritysvastuulla tarkoitetaan? Mistä tiedän, voiko vaatekaupan tai elektroniikkaliikkeen vastuullisuuslupauksiin luottaa? Miten opiskelija voi edistää vastuullisuutta esimerkiksi yliopistolla tai ainejärjestössä? Tule mukaan Eettisen kaupan puolesta ry:n vastuullisuuskoulutukseen oppimaan uutta ja tutustumaan muihin aiheesta kiinnostuneisiin! Tilaisuus järjestetään Fellman-salissa. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tila on esteetön.

Tarkemmat tiedot lähetetään ilmoittautuneille ennen tapahtumaa. Ilmoittautua voit täältä. Tervetuloa!

Yhteinen roskien keräys – kampanja / Yhteistyössä Pidä Lappi siistinä -järjestö

Yhteisestä ympäristöstämme huolehtiminen on kaikkien asia. Tule mukaan keräämään roskia yliopiston ja keskustan alueelta. Roskien keruuseen saat pussin ja keruupihdit yliopiston pääovien edestä kello 14-16. Roskien keruusta kiitokseksi saat Pidä Lappi siistinä -haalarimerkin. 

Loppuuko kahvi ja suklaa? Reilun kaupan ja LYYn keskustelu ruokaturvasta 27.10. klo 14 (etänä)

Moni valitsee ravintolassa Reilun kaupan kahvin, mutta miksi sertifikaatit ovat tärkeitä? Kenenkään pitäisi ansaita kokopäivätyöstä niin vähää, ettei se riitä elämisen perusedellytyksiin.

Miten voimme saavuttaa palkat, joka takaavat työntekijöille ja tuottajille riittävän elintason? Miten Reilu kauppa tukee viljelijöitä toteuttamaan oikeuksiaan paremmin ja vahvistaa tuottajien ruokaturvaa? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Reilun kaupan asiantuntijoiden johdolla LYYn kestävän kehityksen viikolla! Asiantuntijat pitävät tilaisuuden etäyhteyksin, mutta voit tulla seuraamaan sitä yhteisöllisesti Esko ja Asko -saliin (F1011) tai omalta koneeltasi missä vain! Tilaisuuden jälkeen paikan päällä on tarjolla Reilun kaupan kahvia ja suklaata. 

Ilmoittaudu keskustelutilaisuuteen täällä. 

Hävikkisitsit 28.10. klo 18 Y_North

Viime vuonna suosioon nousseet hävikkisitsit tulee taas! Mikä olisikaan parempi kombo, kuin yhteisöllinen hauskanpito sitsien merkeissä nauttien hävikiksi jäänyttä ruokaa. 

Tule paikalle Wiljamiin edustamaan väriäsi haalarit jalassa omana itsenäsi uuden laulukirjan (2021 painos) kanssa perjantaina 28.10. kello 18 alkaen. Pukeutumisessa suosimme vastuullisesti tuotettua ja kirpparilta hankittua, eli pue päällesi kaapistasi löytyvä luottovaate!

Tieto lipunmyynnistä päivitetään LYYn verkkosivuille (linkki aukeaa uuteen välilehteen). Lipun hinta on jokaiselle osallistujalle 12 € (+palvelumaksu), eikä erillisiä kiintiöitä ole. Lippuun sisältyy jatkolippu Half Mooniin.