Työpaikkailmoitus: Etsimme kehityspolitiikan asiantuntijaa!

Etsimme

KEHITYSPOLITIIKAN ASIANTUNTIJAA

osa-aikaiseen (80 %) ja toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen.

Haemme tehtävään henkilöä, joka tuntee paloa kehitysyhteistyöhön ja on kiinnostunut kestävän kehityksen teemoista. Tarjoamme haastavan ja monipuolisen työn, jossa pääsee itse vaikuttamaan työn sisältöihin. Työ on itsenäistä, mutta rinnalla kulkevat hallituksen jäsen, muu työyhteisö, vapaaehtoiset sekä yhteistyökumppanit. Meillä on tilaa kasvattaa omaa asiantuntijuuttaan.

Asiantuntijan keskeisin työtehtävä on kehitysyhteistyöhankkeiden hallinnointi, joka sisältää mm. hankkeiden seurantaa, budjetointia, vapaaehtoistyön koordinointia, säännöllistä yhteydenpitoa kohdemaihin sekä raportointia ulkoministeriölle. Meillä on tällä hetkellä käynnissä hankkeet vammaisten opiskelijoiden voimaannuttamisesta ja valtavirtaistamisesta korkeakoulutuksessa Etiopiassa ja Sambiassa.

Ulkomaille suuntautuvien hankkeiden lisäksi tehtäviin saattaa kuulua muiden hankkeiden, esimerkiksi viestintä- ja globaalikasvatushankkeiden, suunnittelua ja rahoitushakuihin liittyviä tehtäviä. Hankeseurantaan kuuluu matkoja ulkomaille. Työajan salliessa toivomme intoa osallistua muuhun SYLin tekemiseen, kuten ilmastovaikuttamisesta vastaavan hallituksen jäsenen tukemiseen tai kestävän kehityksen teemoista viestimiseen SYLin kanavissa.

Tehtävään valittavalta henkilöltä edellytetään hyviä yhteistyötaitoja, paineensietokykyä ja projektinhallinnan taitoja sekä valmiutta oma-aloitteiseen ja itsenäiseen työskentelyyn. Edellytämme erinomaista suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa, koska se on tarpeen hankehallinnossa ja sidosryhmätyöskentelyssä. Myös englannin kielen hyvä hallinta on työssä välttämätöntä. Muun kielitaidon katsomme eduksi. Kehityspolitiikan asiantuntijalta odotetaan kehitysyhteistyön hankehallinnon työkalujen tuntemusta sekä innostusta viestiä omasta työstään ja SYLin kehitysyhteistyöhankkeista. Toivomme myös, että olet suorittanut korkeakouluopintoja.

Kaipaamme myös uutta jäsentä rentoon ja kunnianhimoiseen yhteisöömme. Otamme uudet tyypit aina ilolla vastaan, ja toivomme, että haluat tulla aktiiviseksi osaksi työporukkaa ja sylliläisten joukkoa, lähteä silloin tällöin mukaan aftereille ja jakaa työkavereillesi huonoimmat ja parhaimmat vitsisi. SYLin hallitus on vuosittain vaihtuva kokopäiväinen työhallitus, joka osallistuu jokapäiväiseen työskentelyyn.

Työaika on liukuvasti 26 tuntia viikossa. Työ on joustavaa ja osittainen etätyöskentely on mahdollista.

Me olemme

  • rento mutta tarmokas työyhteisö täynnä kivoja työkavereita
  • 14 ylioppilaskuntaa ja 140 000 yliopisto-opiskelijaa edustava järjestö
  • tehokas edunvalvoja sekä vastuullinen ja innokas yhteiskunnallinen vaikuttaja
  • kiinnostuneita opiskelijan paremmasta huomisesta, suomalaisesta ja eurooppalaisesta koulutus- ja sosiaalipolitiikasta, työelämäkysymyksistä sekä kansainvälisestä toiminnasta ja globaalista vastuusta.

Haluaisimme tarjota sinulle

  • tuen asiantuntijana kasvamiseen
  • mielenkiintoisen, itsenäisen ja haastavan tehtävänkuvan
  • rennon mutta tarmokkaan työyhteisön ja 16 kivaa työkaveria
  • palkkaluokan SYL 4 (80 % työajalla 2187 €/kk) mukaista palkkaa mahdollisine koulutus- ja kokemuslisineen
  • erittäin hyvät työsuhteen edut: lounasetu, hyvinvointiraha ja hierontaetu

Hallitukselle osoitetut kirjalliset hakemukset ansioluetteloineen on toimitettava Suomen ylioppilaskuntien liittoon sähköpostitse osoitteeseen hakemukset@syl.fi viimeistään keskiviikkona 13.3.2024 klo 16.

Haastattelut järjestetään SYLin toimistolla Helsingissä perjantaina 22.3. Työ alkaa perehtymisellä mielellään huhtikuun aikana tai toukokuun alussa.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. SYL toteuttaa rekrytoinnissaan positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää.

Lisätietoja:

nykyinen asiantuntijamme Sinituuli Suominen (p. 044 780 0220, sinituuli.suominen@syl.fi)
pääsihteeri Roope Tukia (p. 045 135 4314, roope.tukia@syl.fi).

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.