Kehitysyhteistyöviikolla pohditaan parempaa huomista

Lokakuun toisella viikolla on opiskelijoilla ympäri Suomea jälleen mahdollisuus osallistua kehitysyhteistyön teemaviikon monipuoliseen ohjelmaan. Luvassa on muun muassa paneelikeskusteluja, elokuvanäytöksiä, teemaluentoja, konsertteja, työpajoja, valokuvanäyttelyitä ja paljon muuta. Teemaviikon ohjelma rakentuu yhteisen teeman ympärille: Tänä vuonna pohditaan maailmanlaajuisia kestävän kehityksen tavoitteita, jotka tunnetaan myös nimellä Agenda2030.

Syyskuussa 2015 maailman päättäjät sopivat uusista globaaleista kestävän kehityksen tavoitteista vuosille 2016–2030. Tavoitteet ovat jatkoa YK:n vuosituhattavoitteille, ja niiden päämäärä on kunnianhimoinen – köyhyyden poistaminen maailmasta kokonaan. Tavoitteissa kiinnitetään erityistä huomiota kehityksen perustavanlaatuisiin edellytyksiin: rauhaan ja turvallisuuteen, ympäristön hyvinvointiin ja talouskasvun oikeudenmukaiseen jakautumiseen.

Kehitysyhteistyön teemaviikko on osa SYLin tekemää kehitysyhteistyötä. Kehitysyhteistyöviikkohanketta toteutetaan Helsingin, Jyväskylän, Turun, Oulun, Lapin, Itä-Suomen (Joensuun kampus) yliopistojen sekä Aalto-yliopiston ja Taideyliopiston ylioppilaskunnissa. Hanke saa ulkoasiainministeriön viestintä- ja globaalikasvatustukea. Ohjelmasta vastaavat ylioppilaskuntien paikalliskoordinaattorit vapaaehtoistiimiensä avustuksella ja yhteistyössä muun muassa monien kansalaisjärjestöjen kanssa. Edellisvuonna kehitysyhteistyöviikon tapahtumiin osallistui yli neljätuhatta opiskelijaa.

Mikä on sinun agendasi kehyviikolle? Linkit ylioppilaskuntien teemaviikon ohjelmasivuille löytyvät tämän linkin kautta.

Kehyviikon tunnelmia puheenaiheita ja tapahtumia voi seurata Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa aihetunnisteella #kehyviikko. Ajankohtaisia menovinkkejä saa myös liittymällä Kehyviikon Facebook-tapahtumaan tämän linkin kautta.

blogibanneri_v_960x250

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.