Lähden niin, että haluaisin vielä jäädä

Se oli yhdestä äänestä kiinni, että minut valittiin Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaksi. Hurjaa miettiä, että oli aika pienestä kiinni, että sain kaiken tänä vuonna tapahtuneen kokea. Nyt on aika kiitosten ja muistella, mitä vuosi on pitänyt sisällään. On uskomatonta miettiä kaikkia kokemuksia, joita sain kokea, ihmisiä joita sain tavata ja tilanteita, joita tähän vuoteen mahtui.

Koko vuoden isoin juttu oli tietenkin eduskuntavaalit. Lobbaus alkoi heti ensimmäisellä viikolla Perussuomalaisten ryhmäkokouksesta ja pian pääsin tapaamaan myös esimerkiksi Sanna Marinia Kesärantaan yhdessä muiden opiskelijajärjestöjen kanssa. Pääsimme hyvin edunvalvonnan vauhtiin!

Vaalit lähestyivät kovaa vauhtia ja toimistolla oli meemitehdas, jossa syntyi sisältöä meidän viestintäkanaviin painavan asian rinnalle. Kiersimme vaalitelttoja ja poseerasimme monissa somekuvissa SYLin flaikkujen kanssa. Viimeisenä kampanjapäivänä otimme samanlaiset kuvat vielä lemmikkiliikkeen kakattomien katujen kampanjajulisteiden edessä. Hassuttelu läpi vuoden on ollut tärkeää.

Yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista koko hallitukselle on varmasti ollut päivystys Säätytalolla läpi 45 päivää kestäneiden hallitusohjelmaneuvotteluiden. Joka aamu tärskyt oli varastolla kello seitsemän aamulla ja pois lähdettiin illan suussa. Tunnelma pysyi yllä ja pitkä uurastus hioi hallituksemme tiiviiksi porukaksi. Se auttoi pitkän syksyn aikana, kun opiskelijan arki tarvitsi lobbareitaan, rakensimme taloa budjettiriiheen, hyväksyimme ison kasan lausuntoja ja ahersimme liittokokouksen dokumentteja yksi toisensa perään.

Suurin kiitos kuuluu siis hallitukselle. Olette ahkerin ja kunnianhimoisin porukka jonka kanssa olen ikinä saanut työskennellä. Meistä aivan varmasti vielä kuullaan! Hallituslaiset ovat loistaneet kirkkaasti myös sen ansiosta, että meidän tukenamme on ollut raudanlujat asiantuntijat. Kiitos teille siitä, että huolehditte jatkuvuudesta ja myös meistä.

Olemme saaneet tavata monia päättäjiä, joten kiitos että olette antaneet aikaanne opiskelijoiden arjen parantamiseen. Puoliamme ovat pitäneet myös monet muut yhteiskunnalliset toimijat. Erityismaininnan ansaitsevat tietenkin ylioppilaskunnat ja koko ylioppilasliike. Vaalien alla oli ihana huomata, miten lähdimme yhdessä nostamaan opiskelijoita pois köyhyysrajalta.

Olen ottanut opiskelijavaikuttajan urasta irti oikeastaan kaiken minkä voi. Ainejärjestö Finanssi piti huolen, että luentojen lisäksi ehdin paljon muutakin ja annoin pikkusormen edunvalvonnalle. Oulun yliopiston ylioppilaskunta vei sitten koko käden opiskelijoiden arjen puolesta. Suomen ylioppilaskuntien liitto mahdollisti sellaisia kokemuksia, joita en olisi voinut kuvitellakaan pääseväni kokemaan. Haikein ja kiitollisin mielin siirryn siis eteenpäin uusiin vaikuttamistehtäviin, mutta lisäksi myös takaisin opintojen pariin ja hallopediksi.

Tulevaisuus vaikuttaa siis erittäin hyvältä, mutta lähden SYListä niin, että olisin halunnut vielä jäädä. Kiitos parhain Suomen ylioppilaskuntien liitto.

– Lotta

Bloggen kommer att vara tillgänglig på svenska senare.
The blog will be available in English later.

Lotta Leinonen
Hallituksen puheenjohtaja

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.