Lähtölaskenta liittariin: Syysseminaari 2017

Tiesitkö, että nyt järjestetty syysseminaari on vasta liiton historian toinen? Aiemmin SYL:n syksyä värittivät yksittäiset sektoritapaamiset, mutta tälläkin kertaa saimme aloittaa laskettelun kohti liittokokousta koko liikkeen voimin – yhdessä, kuten juhlavuoden teemaan kuuluu.

Lappeenrannassa 25. ja 26. syyskuuta järjestetyn seminaarin ensimmäisenä päivänä oli aikaa sektorien väliselle kuulumisten vaihdolle sekä koulutuksille. Omaa asiantuntemusta kartutettiin esimerkiksi maakuntauudistuksesta ja korkeakoulukiusaamisesta, toisaalla taas reflektoitiin omaa johtamista ja pohdittiin maksutonta koulutusta. Käytäviltä kuului iloinen porina ja ulkopuoliset puhujatkin innostuivat seminaarin tunnelmasta.

Seuraavana päivänä vuorossa olivat liittokokousmateriaalit: Ensiksi yleisesittely, sitten työryhmät, joissa pohjustettiin toimintasuunnitelmakirjausten teemoja ja kerättiin kantimia kommentoida niitä. Työelämäedunvalvonnan ympärillä pohdittiin työelämärelevanssin merkitystä opiskelijalle ja toisaalta yliopistolle, EU-aiheiseen projektiin liittyen ylioppilaskuntien mahdollisuuksia vaikuttaa Euroopan tasolla ja kehitysyhteistyöryhmässä mahdollisten seuraavien hankkeiden fokusointia. Erityisen vilkasta keskustelua herätti sukupolvipolitiikkaan ja vaaleihin liittyvä toimintasuunnitelmakirjaus, jonka puitteissa tehtiin jo alustavaa ideointia SYL:n eduskuntavaalitavoitteista. Lausuntokierroksen startattua heti seminaarin jälkeen toivommekin teräviä ja eteenpäin vieviä kehitysehdotuksia ja huomioita materiaaleihin!

Työryhmätyöskentelyn ja koulutusten lisäksi syysseminaarin ajatuksena on – paria trendisanaa käyttääkseni – törmäyttää ja sparrata koko liikettä entistä kirkkaampaan ajatteluun ja vaikuttavampaan edunvalvontaan. Tällä kertaa maanantaina porukkaamme kävi tervehtimässä Vihreiden tuore puheenjohtaja Touko Aalto, joka kannusti ylioppilasliikettä kertomaan oman visionsa koulutuksesta. Tiistaina taas keskusteluun herätteli Allianssin asiantuntija ja SYL-alumni Leena Pihlajamäen alustuksellaan eläkepolitiikasta ja sukupolvien välisestä oikeudenmukaisuudesta.

Koko SYL:n puolesta vielä suuri kiitos sekä kutsutuille puhujille ja kouluttajille että erityisesti ylioppilaskuntien toimijoille ahkerasta työskentelystä ja arvokkaasta panoksesta yhteisten tavoitteiden muodostamisen ja toteuttamisen eteen! Tästä on hyvä jatkaa kohti liittokokousta.

 

Riina Lumme

SYL:n puheenjohtaja

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.