Liitollamme on uusi linjapaperi!

Liittokokouksen hyväksymä kirjaus SYL:sta feministisenä järjestönä herätti paljon kiivasta keskustelua ja sai todella paljon huomiota, mutta linjapaperistamme löytyy paljon muitakin hienoja, eteenpäin katsovia linjauksia. Yhdenvertaisuus ja kansainvälisyys näkyvät koko asiakirjassa hienosti: vaadimme esimerkiksi maksutonta koulutusta, huoltajakorotusta opintotukeen, maahanmuuttajien kouluttautumismahdollisuuksiin satsaamista ja maksutonta varhaiskasvatusta kaikille. Uuden linjapaperin myötä SYL:lla on nyt myös lähes 100 konkreettista vaikuttamistavoitetta kirjattuna mustalla valkoiselle.

Keskustelua liittokokouksessa oli ilo seurata. Ylioppilaskuntien delegaatiot koostuivat pääosin nuorista ja rohkeista ihmisistä, jotka haluavat omalla toiminnallaan muuttaa maailmaa ja luoda parempaa tulevaisuutta. Linjapaperistamme tuli todella liikkeemme näköinen – tulevaisuuteen katsova, yhdenvertaisuutta puolustava, kansainvälisyyttä arvostava ja sivistystä vaaliva!

Linjapaperin tiivistelmän voit lukea alla olevasta kuvasta! Koko linjapaperi, kuten muutkin liittarissa hyväksytyt asiakirjat, löytyvät puhtaaksikirjoituksen jälkeen Liittokokous-sivulta.

Siiri Nousiainen
Varapuheenjohtaja

SYL:n poliittisen linjapaperin tiivistelmä

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.