SYL:n liittokokous kokoontuu 19.-20.11.2021 Hotelli Korpilammella – hallitukseen ja puheenjohtajaksi ennätysmäärä ehdokkaita

Tiedote 15.11.2021

Vapaa julkaistavaksi

 

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kaksipäiväinen liittokokous järjestetään Espoossa Hotelli Korpilammella 19.-20. marraskuuta 2021. Liittokokous käyttää ylintä päätösvaltaa ja valitsee SYL:lle uuden puheenjohtajan sekä kuusi hallituksen jäsentä ensi vuodelle. Lisäksi liittokokous linjaa ensi vuoden tavoitteista ja toiminnasta sekä päivittää SYL:n linjapaperin, joka ohjaa koko liiton vaikuttamistyötä. 

Liittokokouksessa ovat edustettuina kaikki 14 ylioppilaskuntaa, jotka edustavat noin 130 000 yliopisto-opiskelijaa. Yhteensä ylioppilaskunnat nimeävät 139 varsinaista liittokokousedustajaa, ja kaikkiaan kokoukseen osallistuu lähes 300 henkilöä.

Ensi vuoden toimintasuunnitelmassa painottuu koronapandemiasta toipuminen. Korona on vaikuttanut opiskelijoiden hyvinvointiin, toimeentuloon ja opintoihin merkittävästi, ja ensi vuoden toiminnassa panostetaan näiden vaikutuksten arviointiin ja hoitoon. Puheenjohtaja Annika Nevanpää toteaa: “Koronalla on ollut musertavat vaikutukset opiskelijaelämään ja ensi vuonna on tärkeää, että panostamme opiskelijoiden hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden parantamiseen. Aloitamme ensi vuonna myös vuoden 2023 eduskuntavaaleihin valmistautumisen.” 

Kokous alkaa perjantaina kello 9.30 ja jatkuu lauantaina klo 10.00. Liittokokouspuheen saapuu lauantaina pitämään opetusministeri Li Andersson. 

Puheenjohtajavaali käydään liittokokouksessa perjantaina ja hallituksen osalta vaali suoritetaan lauantaina. Valinnoista tiedotetaan mahdollisimman pian henkilövaalin ratkettua. Puheenjohtajapaikkaa tavoittelee tänä vuonna kolme ehdokasta: Konstantin Kouzmitchev (AYY), Aleksi Murtojärvi (SONK) ja Akseli Rouvari (HYY).

Kuutta muuta hallituspaikkaa tavoittelee tämän hetken tiedon mukaan yhdeksän ylioppilaskuntien asettamaa ehdokasta. Hallitukseen ehdolla ovat Oskari Heinonen (HYY), Katariina Henttonen (LYY), Olli Joki (OYY), Tuomas Karvonen (TREY), Elina Kuula (LYY), Suvituuli Lundmark (TYY), Sophie Nyyssönen (HYY), Tiina Pajukari (AYY) ja Jenna Rautionaho (TYY). Ehdokkaita voi asettaa aina liittokokouksessa tapahtuvaan henkilövalintaan asti. Ehdokkaisiin voi tutustua tarkemmin SYL:n nettisivuilla osoitteessa www.syl.fi/ehdokkaat-2021

 

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita seuraamaan liittokokousta molempina päivinä Hotelli Korpilammelle.

Haastatteluita annetaan mieluiten lounastauoilla (pe klo 12–13 ja la klo 13–14) ja liittokokouksen päätyttyä. Haastatteluihin liittyvissä tiedusteluissa ja pyynnöissä voi ottaa yhteyttä SYL:n viestintäasiantuntijaan (siiri.nousiainen@syl.fi, p. 041 515 2228).

 

SYL:n liittokokousta voi myös seurata suorana verkkolähetyksenä SYL:n YouTube-kanavalla osoitteessa https://www.youtube.com/c/sylvideot. Aihetunnuksina sosiaalisessa mediassa toimivat #SYLliittari ja #StudentsOfFinland.

 

Lisätietoja:

Pääsihteeri Sonja Raitamäki, p. 040 741 1251

Puheenjohtaja Annika Nevanpää, p. 044 906 5007

Liittokokouksen aikana parhaiten tavoitettavissa on viestintäasiantuntija Siiri Nousiainen, p. 041 515 2228

 

S-postiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@syl.fi

Liittokokousmateriaalit löytyvät osoitteesta: https://syl.fi/tapahtumat/liittokokous/

Verkkomateriaaleista löytyy myös kokouksen tarkempi aikataulu ja käsittelyjärjestys.

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.