Mitä Dare mahdollistaa?

Suomi on erityisesti viime vuosina noussut kansainväliseen suosioon ensiluokkaisen koulutusjärjestelmänsä ansiosta. Asiantuntijat ministereistä opiskelijoihin tulevat Suomeen etsimään menestyksemme syitä. Lienee mahdotonta löytää kaikkia menestystarinaamme rakentaneita osia, mutta yksi niistä lienee varmasti rohkeus: rohkeus olla erilainen ja kokeilla uutta. Muualla maailmassa kiristetään opettajien arviointia, kun taas Suomessa opettajien autonomia halutaan säilyttää. Esimerkkejä rohkeasta oman tiemme rakentamisesta on olemassa monia muitakin. Suomalaiseen pedagogiseen rohkeuteen ei kuitenkaan ole helppo tutustua. Oppimisen edistäjien kohtaamispaikka puuttuu.

Tietomäärät lisääntyvät ja työelämän toimintaympäristö muuttuu parhaillaan globaalin kehityskulun seurauksena. Siksi myös koulutuksen ja kehittämisen toimintatapojen on muututtava. Tämän saavuttamiseksi on tärkeää törmäyttää oppimisen parissa toimivat opettajat, yritysmaailman kouluttajat ja alan opiskelijat jakamaan hyviä käytäntöjä ja haastamaan omia ajatusmallejaan oppimisesta. Tätä tarvetta täyttämään rakennamme Daren, kansainvälisen vuotuisen oppimistapahtuman, jossa edellä mainitut ryhmät kohtaavat aivan uudenlaisessa ympäristössä, jossa osallisuus ja toimijuus ovat toiminnan lähtökohtana.

Olen yhdessä nelihenkisen tiimini kanssa vastuussa Daren ohjelmasisällöstä. Menneen kesän ja syksyn aikana olemme tutustuneet toisiimme ja käyttäneet rohkeasti erilaisia menetelmiä oman oppimisen ja kehittymisen tukemiseksi. Viime kerralla rakensimme legoista suuntaa antavan 3D-mallin tapahtuman konkreettisesta oppimisympäristöstä. Syksyn aikana olemme myös päässeet tapaamaan oppimisen kentällä vaikuttavia hahmoja aina tulevaisuudentutkijoista lastenkirjailijoihin. Ymmärrämme, että uuden ajan oppimisen luominen vaatii yhteisöllistä ja laajakatseista kulmaa oppimiseen ja koulutukseen. Asiantuntijoiden kannustava ja kiinnostunut ote on toiminut meille merkkinä siitä, että Daren kaltaiselle tapahtumalle on Suomessa suuri kysyntä ja tarve. On aika tehdä Suomesta oppimisen globaali keskus!

Dare-projektissa uskomme ja haluamme säilyttää Suomen aseman oppimisen suunnannäyttäjänä myös tulevaisuudessa. Se vaatii yhdessä tekemistä, rohkeita linjauksia ja uskoa omaan toimintaan. Puhumme elinikäisen oppimisen kaaresta; jokaisella on lupa saada laadukasta opetusta iästä ja taustastaan riippumatta. Tähän projektiin kutsumme kaikki kiinnostuneet mukaan, sillä tulevaisuudenkestävä oppiminen rakennetaan yhdessä!

Inspiroivaa marraskuuta!

Olli Ohls
Daren ohjelmatiimi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.