Nordisk Ordförande Möte kokoaa Pohjoismaiden ja Baltian maiden korkeakouluopiskelijoiden liitot Helsinkiin

Nordisk Ordförande Möte (NOM) tuo tulevana viikonloppuna 4.–6.11.2016 Pohjoismaiden ja Baltian maiden korkeakouluopiskelijoita edustavat liitot Helsinkiin.

NOM-tapaamiset ovat kiertäviä, ja tällä kertaa suomalaisilla järjestöillä on kunnia isännöidä myös NOMin 70-vuotisjuhlia. Ensimmäinen NOM-tapaaminen järjestettiin jo vuonna 1946 Tanskan Aarhusissa. Helsingin tapaaminen järjestetään Eurooppasalissa ja Sokos Hotel Presidentissä.

Tämän vuoden tapaamisen aiheina ovat eurooppalainen edunvalvonta ja pohjoismainen yhteistyö. Tapaamisen aiheet liittyvät keskusteluun EU-edunvalvonnan tärkeydestä, jota Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ja Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ovat aktiivisesti käyneet mm. European Students’ Unionissa useiden muiden kansallisten liittojen kanssa.

“Kiinnostus tekemäämme EU-edunvalvontaa kohtaan oli yksi syy sille, miksi järjestöinä halusimme tuoda EU-agendaa keskusteluun läheisimpien kumppanijärjestöjemme kanssa. Osaamisen jakamisella voimme osaltamme olla vahvistamassa opiskelijoiden ja nuorten ääntä Euroopassa”, SAMOKin asiantuntija Pauliina Savola pohtii.

“Pohjoismaiden ja Baltian maiden opiskelijoiden kanssa käytävä keskustelu on meille äärettömän tärkeää. 70-vuotinen yhteistyö on siitä kiistaton näyttö. Koulutusleikkaukset, opiskelijoiden toimeentuloon suunniteltavat muutokset ja lukukausimaksut ovat esimerkkejä keskusteluista, joita paitsi Pohjolassa myös laajemmin Euroopassa käydään parhaillaan. Kokemusten ja ajatusten jakaminen näiden tiimoilta on ensiarvoisen tärkeää”, korostaa Fatim Diarra, SYL:n kansainvälisten asioiden sihteeri.

Viikonlopun aikana kuullaan mm. European Youth Forumin puheenjohtaja Johanna Nymaninkokemuksia nuorten oikeuksien ajamisesta Euroopan Unionissa, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen näkemyksiä ajankohtaisista koulutuspoliittisista kysymyksistä. Lisäksi Anna Rankikertoo Erasmus+-rahoituksen merkittävään kasvuun johtaneesta kampanjasta edellisen rahoituskehyskeskustelun aikana ja Veikkaus kertoo kokemuksia edunvalvonnasta Brysselissä.

Tapaamisen virallisen osuuden lomassa muiden maiden opiskelijaliittoja tutustutetaan myös helsinkiläiseen ja suomalaiseen kulttuuriin.

#nomhelsinki16

Viikonlopun ohjelma streamataan pe 4.11. klo 13-16.30 ja la 5.11. klo 9-14.
Linkki streamiin:  https://www.youtube.com/channel/UCs-ea2NRxrTFQsYPHkywDuQ/live

Lisätietoja:

Pauliina Savola, kansainvälisten asioiden asiantuntija (SAMOK), 050 389 1012, pauliina.savola@samok.fi
Fatim Diarra, kansainvälisten asioiden sihteeri (SYL), 044 288 5805, fatim.diarra@syl.fi

Lisätietoja NOM:sta: samok.fi/nom/
Lisätietoja ESU:sta: www.esu-online.org

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.