Opiskelijat valvovat hallitusneuvotteluja Säätytalon edessä koko neuvotteluiden ajan

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) valvoo Petteri Orpon johdolla alkavia hallitusohjelmaneuvotteluita koko niiden keston ajan Säätytalon edessä. Läsnäolollaan opiskelijat haluavat muistuttaa neuvottelijoita siitä, että tärkeimmät ongelmat ratkaistaan satsaamalla koulutukseen. Nuorille ja opiskelijoille on mahdollistettava riittävä toimeentulo ja koulutus, jotta saadaan aikaan kestäviä ratkaisuja.

SYL on varautunut valvomaan neuvotteluita kaikkina niinä aikoina, jolloin Säätytalolla neuvotellaan. SYL edustaa yli 130 000 yliopisto-opiskelijaa.

Hallitusneuvotteluissa päätetään, mitä uudistuksia maassamme toteutetaan seuraavan neljän vuoden aikana. Ovatko opiskelijat mukana hallitusohjelmassa? Saadaanko opintotukeen 100 euron tarpeellinen tasokorotus? Otetaanko opiskelijat mukaan sosiaaliturvan uudistukseen?

”Nykyinen opintorahan taso ei mahdollista täysipäiväistä opiskelua ja siksi korotus opintorahaan on välttämätön. Suurin osa opiskelijoiden soittokierrokseen vastanneista ehdokkaista oli tästä samaa mieltä. Tahtotilan pitää näkyä myös hallitusohjelmassa”, SYLin puheenjohtaja Lotta Leinonen sanoo.

”Ilman koulutukseen panostamista Suomea kohtaa perikato. On täysin selvää, että nyt on ratkaisujen aika. Hallitusohjelmassa pitää näkyä panostukset opiskelijoihin ja koulutukseen”, Leinonen muistuttaa.

Neuvottelujen aikana opiskelijat järjestävät myös erilaisia tempauksia muun muassa yhdessä Suomen opiskelijakuntien liiton – SAMOKin kanssa. Tempauksista tiedotetaan niiden lähestyessä.

Lisätietoja:

Lotta Leinonen
Hallituksen puheenjohtaja, SYL
044 906 5004
lotta.leinonen@syl.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.