SAMOK ja SYL: Opintotukileikkauksissa on kohtuus kaukana

Kannanotto

Vapaa julkaistavaksi 9.3.2016

 

Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ja Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL järjestävät tänään jäsenyhteisöjensä ja toisen asteen opiskelijajärjestöjen kanssa mielenilmauksen opintotukileikkauksia vastaan. Mielenilmaukseen odotetaan tuhansia osallistujia ympäri Suomea.

“Leikkaukset opintotukeen ovat leikkauksia väestömme köyhimmältä ryhmältä ja Suomen tulevaisuudelta. Opintotuen lainapainotteisuuden lisääminen sekä rajut leikkaukset yhdistettynä talouden ja työmarkkinoiden epävakauteen maalaavat ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opintoja harkitseville nuorille synkkää kuvaa tulevaisuudesta. Vaikka kuinka taloustieteen professorit toistelevat, että opintolaina on hyvä investointi, tätä viestiä on vaikea ostaa. Tällä hallituksella on tarjota vain hyvin vähän tulevaisuususkoa nuorelle sukupolvelle.” SAMOKin puheenjohtaja Jemi Heinilä toteaa.

“Emme voi muuta kuin ihmetellä sitä tapaa, jolla opintotukileikkauksista on hallitusohjelmaneuvotteluissa päätetty. Nykyisiin hallitusohjelmassa esitettyihin säästöihin ja säästöjen aikataulutuksiin on päädytty valtiovarainministeriön väärin laskettujen ja aikataulutettujen esitysten perusteella. Nyt kun “opintotukiuudistuksen” todellinen luonne on paljastunut myös päättäjille, odotamme päättäjiltä selkärankaa tarkastella leikkauksia uudelleen.” SYL:n puheenjohtaja Heikki Koponen paaluttaa.

Korkeakouluopiskelijat vaativat, että opiskelijoiden sosiaaliturvasta käytäisiin laajaa ja pitkäjänteistä keskustelua yhdessä opiskelijoiden kanssa. Nykytilanne, jossa opintotukilakia rukataan jokaisen hallitusohjelman, kehys- ja budjettiriihen kunniaksi, on täysin kestämätön sekä opiskelijan että opintotukijärjestelmän kannalta.
Lisätietoja:

puheenjohtaja Jemi Heinilä, SAMOK            puheenjohtaja Heikki Koponen, SYL
jemi.heinilä@samok.fi                                        heikki.koponen@syl.fi
puh. 050 389 1000                                               puh. 044 906 5007

 

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.