Suomen ylioppilaiden taideyhdistys perustettiin

Tiitus Petäjäniemen "Talo"
Tiitus Petäjäniemen “Talo”

Tiedote
12.12.2016

Joukko entisiä Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry:n aktiiveja on perustanut tänään 12.12.2016 Suomen ylioppilaiden taideyhdistyksen.

Taideyhdistyksen tehtävänä on edistää sivistystä ja suomalaisen nykytaiteen tunnettuutta, harrastaa taidekasvatusta sekä lisätä Suomen ylioppilaskuntien liiton toimitilojen viihtyisyyttä ja arvokkuutta.

“Yhdistys tulee hankkimaan vuosittain taideteoksia Taideyliopiston Kuvataideakatemian lopputyönäyttelystä tai vastaavasta lopputyönäyttelystä. Hankitut teokset deponoidaan Suomen ylioppilaskuntien liitolle ripustettavaksi liiton toimitiloihin”, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Lauri Pakkanen.

“Olemme todella iloisia SYL:ssa taideyhdistyksen perustamisesta! On erityisen hienoa, että alumnimme tukevat SYL:n toimintaa ja sen kasvatuksellista tehtävää laaja-alaisen sivistyksen ja aktiivisen kansalaisuuden edistäjänä. Nykypäivän sivistys- ja koulutuspoliittisessa keskustelussa taiteen merkitys jää usein paitsioon. Uskon, että yhdistyksen toiminta osaltaan muistuttaa taiteen merkityksestä akateemisessa maailmassa ja sivistyneessä yhteiskunnassa” sanoo SYL:n pääsihteeri Eero Manninen.

Yhdistyksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Lauri Pakkanen ja varapuheenjohtajaksi Kati Isoaho. Johtokunnan jäsenet ovat Arttu Laasonen, Rosa Meriläinen, Veikko Halmetoja sekä Olli-Pekka Koljonen. Kaikki ovat entisiä SYL-toimijoita.  

Ensimmäinen yhdistyksen lahjoittama teos on Tiitus Petäjäniemen Talo

Suomen Ylioppilaskuntien Liitolle tänään 12.12.2016 deponoitu teos on kahdesta osasta koostuva geometrinen maalaus. Teoksen nimi on Talo ja se on hankittu tänä vuonna Kuvan kevät -lopputyönäyttelystä.

Kuvataiteilija Tiitus Petäjäniemi tunnetaan monipuolisesta kuvailmaisustaan. Lopputyönäyttelyssä hänen abstrakti, modernismin perintöön pilke silmäkulmassa suhtautuva tyylinsä herätti ihastusta.

Lisätietoja yhdistyksestä:
puheenjohtaja Lauri Pakkanen 040-77 7970, lauri.pakkanen@iki.fi
johtokunnan jäsen Olli-Pekka Koljonen 050-337 4651, ollipekkakoljonen@gmail.com

Lisätietoja Suomen ylioppilaskuntien liitosta:
pääsihteeri Eero Manninen,  045 631 7145, etunimi.sukunimi@syl.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.