Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtaja Sanni Lehtinen Linnan juhliin – puvussa viittaus kesän syöttöporsaskohuun

Tiedote 5.12.2019 

Vapaa julkaistavaksi

Suomen ylioppilaskuntien liiton puheen­joh­ta­ja Sanni Lehtinen osal­lis­tuu Tasavallan presi­dent­ti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle Presidentinlinnassa.

”On hienoa edustaa lähes satavuotiasta liittoamme Linnan juhlissa. Ylioppilasliike on merkittävä yhteiskuntaa rakentava voima. On ainutlaatuista saada toimia sen kasvoina tällaisessa tilaisuudessa”, Lehtinen iloitsee.

Puvussaan Lehtinen tuo esiin juhlien teemaa ja peräänkuuluttaa tasavallan presidentin toivetta kunnioittavan keskustelukulttuurin vahvistamisesta ja luottamuksen rakentamisesta yhteiskunnassa. Puvun on tehnyt Lehtisen ystävä Suvi Parhankangas.

Puvun yksityiskohdissa muistutetaan SYL:n kesäisestä kannanotosta, jossa järjestö otti kantaa opiskelijoiden toimeentulon ja jaksamisen haasteisiin. Kannanotosta seurannut kohu ja sosiaalisen median keskustelu ylitti monessakin tilanteessa hyvän maun rajat. Lopulta päädyttiin kuitenkin siihen, mitä kannanotolla tavoiteltiinkin: aiheelliseen keskusteluun opiskelijoiden mielenterveyden oireilusta, toimeentulon joustamattomuudesta ja näiden yhteydestä toisiinsa.

“Presidentti toteaa viisaasti, että Suomen vahvuutena on aina ollut kyky toimia yhdessä ja antaa tilaa erilaisille näkemyksille. Opiskelijoiden toimeentulo ja jaksaminen ovat aiheita, jotka herättävät mielipiteitä ja tunteita. Erilaisista näkökulmista on kuitenkin mahdollista käydä myös toisia arvostavaa keskustelua nimittelemättä tai vähättelemättä. SYL haluaa olla mukana rakentamassa kunnioittavaa keskustelukulttuuria koko yhteiskunnassa”, Lehtinen painottaa.

Lehtisen kantamat korut ovat lainassa Kalevala Korulta ja edustavat uutta Vetovoima-mallistoa. Kampauksen on tehnyt Lehtisen ystävä Eerika Järvinen.

 

Lisätietoja:

SYL:n puheenjohtaja Sanni Lehtinen, p. 044 906 5007

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.