Ansök till FSF:s delegation för utvecklingssamarbete!

Vi söker idérika och motiverade aktörer till Finlands studentkårers förbunds (FSF) delegation för utvecklingssamarbete (KENKKU). FSF representerar 14 medlemsorganisationer och mer än 140 000 universitetsstuderande. Delegationen för utvecklingssamarbete leder projekt inom utvecklingssamarbete tillsammans med en expert inom utvecklingspolitik och en medlem i FSF:s styrelse. Mandatperioden börjar i augusti 2024 och slutar i juli 2025.

Vi förväntar oss inte att du är ett proffs – det räcker att du är motiverad och har viljan att lära dig nya saker om hållbar utveckling, utvecklingssamarbete och mänskliga rättigheter. Medlemmarna förväntas delta aktivt i mötena under sin mandatperiod. Mötena ordnas en gång i månaden och du kan också delta i dem på distans. Under de möten som ordnas i Helsingfors serveras lunch, och representanternas resekostnader ersätts i enlighet med FSF:s resepolicy.

Till delegationen väljs högst 15 medlemmar, av vilka en del är medlemmar som fortsätter från föregående mandatperiod.

KENKKUs medlemmar delas in i små grupper. Var och en av dem väljer en ordförande som ser till att teamarbetet löper smidigt.

1. Teamet för kommunikation och medelsanskaffning

Teamet för kommunikation och medelsanskaffning ser till att utvecklingssamarbetet syns i sociala medier, skapar innehåll och kommer med idéer om hur kommunikationen kan utvecklas. Därtill koordinerar teamet besök till olika studentkårer och medelsanskaffningen. (Teamet kan också bidra till det utvecklingspolitiska påverkansarbetet genom att exempelvis delta i offentliga debatter om aktuella frågor.)

2. Etiopiens projektledningsgrupp

Teamet ansvarar för förvaltningen av ett utvecklingssamarbete i Etiopien som stöder högskolestuderande med funktionsnedsättning och bekantar sig med exempelvis årsrapporter och planer samt kontaktar lokala partner. Uppdraget kräver intresse för projektledning, förmåga att arbeta självständigt, projektledningsförmåga och förmåga att arbeta på engelska.

3. Zambias projektledningsgrupp

Teamet ansvarar för att förvalta ett utvecklingssamarbete i Zambia som stöder högskolestuderande med funktionsnedsättning och bekantar sig med exempelvis årsrapporter och planer samt kontaktar lokala partner. Uppdraget kräver intresse för projektledning, förmåga att arbeta självständigt, projektledningsförmåga och förmåga att arbeta på engelska.

4. Ordförande

Därtill letar vi efter en ordförande för KENKKU som leder delegationens verksamhet och möten. Ordföranden rapporterar om verksamheten till FSF:s styrelse.

Hur ansöker jag?

Ansökan består av ett kort motivationsbrev där du berättar

1. om din motivation och erfarenhet
2. vad du vill lära dig under din KENKKU-period
3. hur du kommer att vara i kontakt med eventuella aktörer inom utvecklingssamarbete vid den egna studentkåren
4. Därtill ber vi dig att berätta om du är intresserad av att delta i team, vara ordförande för ett team eller vara ordförande för hela KENKKU. Eventuella långvariga hinder för att delta i mötena (t.ex. planerade studier utomlands) bör anges.

Ansökan skickas in via studentkåren. Du hittar kontaktuppgifterna till din studentkår på studentkårens webbplats. Studentkårerna listas här.

FSF betonar pluralism och lika möjligheter för alla i sin verksamhet. Vi hoppas att personer med olika bakgrunder och av olika kön söker till klimatnätverket. Urvalsprocessen tar hänsyn till den sökandes motivation och erfarenhet, och strävar efter att välja sökande som representerar olika studentkårer.

Mer information:

Aino Halinen
044 906 5004
aino.halinen@syl.fi

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.