Ansökan till FSF:s klimatnätverk är öppen!

Är du intresserad av klimatpåverkan? Brinner du för att dela med dig av dina kunskaper till resten av världen och vara en del av förändringen? Vill du utveckla FSF:s och studentkårernas kompetens och påverkansarbete för klimatet?

Vi söker idérika och motiverade medlemmar till Finlands studentkårers förbunds (FSF) klimatnätverk. FSF representerar 14 medlemsorganisationer och mer än 140 000 universitetsstuderande. Klimatnätverket fungerar som rådgivare till FSF:s styrelse i frågor som gäller klimatpåverkan och arbetar tillsammans med en medlem i FSF:s styrelse.

Klimatnätverket utvecklar FSF:s och studentkårernas påverkansarbete för klimatet. Klimatnätverket är en grupp som består av studentkårsaktiva och studerande. Gruppen deltar i FSF:s påverkansarbete för klimatet genom att publicera ställningstaganden, vid behov representera FSF vid olika jippon och evenemang, delta i olika remissbehandlingar som rådgivande organ samt komma med idéer till och utveckla FSF:s och studentkårernas påverkansarbete för klimatet.

Vi förväntar oss inte att du är ett proffs – det räcker att du är motiverad och har viljan att lära dig nya saker om hållbar utveckling och klimatpåverkan. Vi förväntar oss att medlemmarna i klimatnätverket engagerar sig i sina uppgifter. Medlemmarna i klimatnätverket förväntas delta aktivt i mötena under sin mandatperiod.

Mandatperioden börjar i augusti 2024 och slutar i juli 2025. Högst 15 medlemmar kommer att väljas till klimatnätverket. Klimatnätverket sammanträder ungefär en gång i månaden och arbetar huvudsakligen på distans.

Vi söker en ordförande för klimatnätverket som ska leda klimatnätverkets verksamhet och möten. Ordföranden rapporterar om verksamheten till FSF:s styrelse.

Studentkårerna uppmanas att nominera högst tre medlemmar till klimatnätverket. Sökande med olika bakgrunder är välkomna. Till ansökan bifogas ett motivationsbrev i vilket sökanden får berätta om sitt intresse för att bli medlem i klimatnätverket. Sökanden ombeds även berätta om vad han eller hon skulle vilja lära sig under sin tid i klimatnätverket. Dessutom ska sökanden uttrycka sitt eventuella intresse för att vara ordförande för klimatnätverket. Eventuella långvariga hinder för att delta i mötena (t.ex. planerade studier utomlands) ska även anges.

Studentkårerna uppmanas att nominera medlemmar och skicka de nominerades ansökningar via e-post senast 14.4.2024 till FSF:s ansvariga för klimatpåverkan, styrelseledamot Jaakko Sirén (jaakko.siren@syl.fi).

FSF betonar pluralism och lika möjligheter för alla i sin verksamhet. Vi hoppas att personer med olika bakgrunder och av olika kön söker till klimatnätverket. Urvalsprocessen tar hänsyn till den sökandes motivation och erfarenhet, och strävar efter att välja sökande som representerar olika studentkårer.

Mer information:

Styrelseledamot Jaakko Sirén
jaakko.siren@syl.fi
+358 44 906 5002

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.