Ansökan till styrelsen för Finlands studentkårers förbund

 

FSF:s styrelse 2023

 

 

Är du intresserad av att ansöka till styrelsen för Finlands studentkårers förbund? Här hittar du all information du behöver för att ansöka.

Styrelsen för FSF 2024 väljs vid förbundsmötet 17.–18.11.2022. Till styrelsen väljs sex medlemmar och en ordförande. De delegater som studentkårerna har valt röstar om styrelsen vid förbundsmötet. Varje delegat med rösträtt kan föreslå kandidater till styrelsen och ordförande i förbundsmötet.

Studentkårer brukar nominera sina kandidater till FSF:s styrelsen och presidenten i fullmäktiges möte. Kontakta din egen studentkår om du är intresserad av att söka. Du hittar alla studentkårers webbplatser på vår webbplats i Medlemmarna. Om du har andra frågor du kan kontakt FSF:s vice ordförande Pauliina Ryökäs, pauliina.ryokas@syl.fi.

Styrelsearbetet är heltid och kräver att man bor i huvudstadsregionen. Styrelsens arvodet är 1 365 euro i månaden, med ett månatligt tillägg på 475 euro för ordföranden och 100 euro för vice ordföranden.

Nedan anges de viktigaste datumen för dig om du är intresserad av att söka eller om du väljs till kandidat för FSF:s styrelse.

September

  • Intresserade sökande presenterar sig kort vid höstseminariet 14.–15.9.

Oktober

  • Kandidaternas presentationer i Instagram Story vardagar fr.o.m. 16.10. Närmare information ges senare.

November

  • De skriftliga presentationerna av kandidaterna publiceras på FSF:s webbplats 6.11.
  • Streamade intervjuer med kandidaterna på fredag morgon i förbundsmötet 17.11.
  • Val av styrelse vid förbundsmötet.

Närmare information om presentationer och paneldiskussion ges i början av oktober.

Mer information FSF:s vice ordförande Pauliina Ryökäs, pauliina.ryokas@syl.fi.

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.