FSF kräver att puffar införs i Sisu

Finlands studentkårers förbund (FSF) kräver att puffningsegenskapen som är bekant från Facebook införs i Sisu-systemet som används i många universitet. FSF anser att egenskapen skulle vara ett önskat tillägg till växelverkan mellan studerande samt mellan studerande och högskolorna.

“I en föränderlig värld står puffande för en lämplig stabilitet. I det digitala samhället uppstår det hela tiden nya plattformar som ska tas i bruk och som fyller telefonen. Puffandet skulle vara en bekant sak för en stor del”, säger Akseli Tiitta, ordförande för FSF.

Enligt den modell som FSF framför skulle man till exempel kunna puffa om försenade inlämningar eller kommande grupparbeten. Man bör kunna puffa vem som helst inom samma organisation.

FSF tipsar om att utnyttja den befintliga puffningsmodellen när man utarbetar puffningsegenskapen. Facebooks puffningsegenskap kan utnyttjas via facebook.com/pokes.

Mer information:

Akseli Tiitta
Ordförande, FSF
044 906 5004
akseli.tiitta@syl.fi

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.