Roope Tukia blir FSF:s generalsekreterare

Styrelsen för Finlands studentkårers förbund (FSF) har utsett kandidat i samhällsvetenskaper Roope Tukia till ny generalsekreterare för FSF.

”Det är fint att vi får en erfaren påverkare som Roope, som vuxit upp med studentrörelsen, till generalsekreterare. Jag ser fram emot att tillsammans få planera hur vi ska lotsa FSF:s kansli och studentrörelsen mot vårens riksdagsval!” säger FSF:s ordförande Konstantin Kouzmitchev glatt.

För tillfället arbetar Tukia som generalsekreterare för Tampereen ylioppilaskunta. Tidigare har han bland annat varit styrelsemedlem i FSF år 2019.

”Med min bakgrund i studentrörelsen är det rent ut sagt förbluffande att få bli generalsekreterare för FSF. Det är en ära att få leda studentrörelsens valkampanj och de kommande åren samt samarbeta med landets inflytelserikaste alumnnätverk. De kommande åren kommer vi att satsa på bevakning av de studerandes intressen och att som team säkra en bättre morgondag för eleverna”, kommenterar den nya generalsekreteraren Tukia om sitt val.

Tukia börjar bekanta sig med sin position i november. Nuvarande generalsekreterare Sonja Raitamäkis mandatperiod går ut vid årsskiftet.

Mer information:

Konstantin Kouzmitchev
Ordförande, Finlands studentkårers förbund rf
044 906 50 07
konstantin.kouzmitchev@syl.fi

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.