Studentorganisationerna gläder sig åt att SHVS-utvidgningen framskrider: “Godkänn lagen, riksdagen!”

Finlands studerandekårers förbund – SAMOK och Finlands studentkårers förbund (FSF) gläder sig åt att regeringen arbetar för att främja hälsa och välbefinnande hos studerande. I dag lämnar regeringen en proposition till riksdagen med förslag till lag om studerandehälsovård för högskolestuderande. Lagförslaget tryggar Studenternas hälsovårdsstiftelses (SHVS) verksamhet och utvidgar de tjänster som SHVS erbjuder till att även omfatta yrkeshögskolestuderande.

“Vi tackar regeringen – det här är ett mycket viktigt lagförslag. Att värna om studerandehälsovården är en betydande gärning för framtiden och bra generationspolitik”, säger FSF:s ordförande Miika Tiainen.

“Ur yrkeshögskolestuderandes perspektiv är SHVS-utvidgningen helt enkelt det bästa beslut som den här regeringen fattat! En fungerande studerandehälsovård stöder studieframgång och främjar också framtida arbetsförmåga. Vi hoppas att SHVS-utvidgningen glider in i mål! ” instämmer SAMOKs ordförande Marko Grönlund.

Studentrörelsens långsiktiga arbete för att utvidga studerandehälsovårdens tjänster slutförs i slutet av år 2018 då lagförslaget lämnas till riksdagen. Om riksdagen godkänner lagförslaget, träder lagen i kraft i början av år 2021.

“Om lagen godkänns så är det det bästa som finns inom intressebevakning”, konstaterar ordförandena tillsammans.

 

Mer information:

 

Miika Tiainen

Ordförande, SYL

miika.tiainen@syl.fi

tfn. +358 44 906 5007

 

Marko Grönlund

Ordförande, SAMOK

marko.gronlund@samok.fi

tfn. +358 50 389 1000

 

Eero Löytömäki

Sosialpolitisk sakkunnig

eero.loytomaki@samok.fi

tfn. +358 50 389 1015

 

Sonja Raitamäki

Sosialpolitisk sakkunnig

sonja.raitamaki@syl.fi

tfn. +358 40 741 1251

 

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.