SYL 100 -aiheista alumni-iltaa vietettiin mukavassa tunnelmassa

SYL järjesti alumneilleen SYL 100 -aiheisen illanvieton Lapinrinteellä lokakuun alussa, ja ilta oli kaikin puolin menestys. Kävimme illan aikana läpi tulevaan juhlavuoteen liittyviä tapahtumia ja ideoita, tapasimme vanhoja tuttuja ja juttelimme mukavia viinilasin ääressä. 

Illan pääohjelmanumerona oli SYL 100 -historiakirjan esittely. Historiateoksen meneillään olevasta tutkimus- ja kirjoitustyöstä olivat kertomassa kumppanimme Spiritus Historiae oy:n hallituksen puheenjohtaja Veijo Åberg sekä tutkijat Laura Puro ja Antti Parpola, joten alumnit ja nykyiset SYL:n ihmiset saivat mahdollisuuden kuulla tuoreita kokemuksia satavuotisen järjestömme historiantutkimuksesta suoraan tekijöiden suista. Esittelyn lopuksi kuulimme alumneilta kommentteina kiinnostavia tarinoita eri vuosikymmeniltä. Jotkut olivat jopa tuoneet mukanaan vanhoja materiaaleja, joista uskoivat olevan hyötyä liittomme historian tuomisessa nykypäivän valoon. Illan aikana oli myös mahdollisuus tallentaa oma tarinansa tai muistelmasta videokameralle, ja monet alumnimme myös tähän tilaisuuteen tarttuivat. Olemme kiitollisia niistä jokaisesta!

Alumni-illassa päivänvalon näki myös SYL 100 -trailervideo, jolla kampanjan suojelijat presidentti Tarja Halonen sekä vuorineuvos Jorma Eloranta yhdessä nykyisen puheenjohtajamme Sanni Lehtisen kanssa kertovat, miksi projekti on tärkeä myös yhteiskunnallisesta näkökulmasta. Voit katsoa videon täällä. Video on toteutettu yhteistyössä Parad Faktan kanssa. Olemme videosta tosi ylpeitä ja toivomme, että se innostaa myös muita SYL 100 -juhlavuoden fiilistelyyn. Videon on myös tarkoitus toimia intro- ja markkinointivideona laajemmalle yleisölle SYL:n tulevasta juhlavuodesta. 

Otathan seurantaan nettisivumme syl100.fi, sillä päivitämme sinne ajantasaiset tiedot juhlavuodestamme ja sen tapahtumista. Luonnollisesti toivomme kaikkien alumniemme aktiviista osallistumista satavuotisen historiamme juhlintaan, sillä SYL:n 100-vuotinen matka on teidän tarinanne. Samaan aikaan tavoitteenamme on myös näyttää suuremmalle yleisölle opiskelijaliikkeen merkitys suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentamisessa. 

Aloitimme alumni-illassa myös varainhankinnan juhlavuoden kulujen kattamiseksi, ja upeat alumnimme osallistuivatkin heti alussa yli odotusten! Keräsimme nimittäin tuon ensimmäisen illan aikana lahjoituksina ja sitoumuksina alumneiltamme yli 2 000 euroa. Suuri kiitos siitä kaikille osallistuneille! Viestimme jatkossa myös varainhankinnan ajankohtaisista asioista alumneillemme.

On enää silmänräpäyksen verran aikaa siihen, kun nostamme Finlandia-talolla maljan satavuotisen SYL:n kunniaksi. Siksi haluamme kutsua kaikki teidät mukaan viettämään juhlavuoden aattovuotta ja valmistautumaan kanssamme juhlaan!

 

Eero Manninen

Pääsihteeri

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.