SYL ja SAMOK: Kehysneuvotteluissa muistettava tulevaisuuden rakennusaineet

Kannanotto 28.2.2012

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry ja Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto – SAMOK ry huomauttavat valtioneuvoston kehysneuvottelujen alkaessa, että valtiontalouden lyhyen aikavälin tasapainottamistoimilla ei saa viedä pohjaa tulevaisuuden kukoistukselta ja hyvinvoinnilta.

“Suomen menestys pohjaa ihmisten yhdenvertaisuuteen ja hyvinvointivaltioon: hyviin peruspalveluihin, laadukkaaseen ja tasa-arvoiseen koulutukseen sekä kattavaan perusturvaan. Tiukassakin taloudellisessa tilanteessa on pidettävä tämä perusta kunnossa”, SYL:n puheenjohtaja Jarno Lappalainen vaatii.

Opiskelijajärjestöt toivovat, että kehysneuvotteluissa tehdään ratkaisuja, jotka vastaavat kestävyysvajeeseen ja parantavat Suomen taloustilannetta pitkällä aikavälillä. Ratkaisujen on lisäksi oltava sosiaalisesti oikeudenmukaisia.

“Taloutta on tasapainotettava kaikkia ihmisryhmiä reilusti kohtelevalla tavalla. Nykyiset ja tulevat nuoret ovat liian helposti leikkausten ja kiristysten kohteina: Me koemme nahoissamme palveluihin ja etuuksiin tehtävät leikkaukset ja kannamme vastuun nousevista eläke- ja hoivakustannuksista”, SAMOKin puheenjohtaja Elin Blomqvist muistuttaa.

SYL:n ja SAMOKin mielestä taloudellisen tasapainon kannalta on välttämätöntä ylläpitää suomalaisten korkeaa osaamista, löytää oikeudenmukainen ratkaisu eläkekysymyksiin, kitkeä ja ehkäistä nuorten syrjäytymistä sekä pidentää työuria kestävästi, ei lyhytnäköisin ja kaavamaisin kiristyksin.

“Muistakaa tulevaisuus ja ketkä sitä Suomelle rakentavat, kun teette päätöksiä lähiviikkojen aikana”, kiteyttävät puheenjohtajat korkeakouluopiskelijoiden terveiset päättäjille.

 

Lisätiedot:

puheenjohtaja Jarno Lappalainen (SYL), jarno.lappalainen(at)syl.fi, p. 044 906 5007

puheenjohtaja Elin Blomqvist (SAMOK), elin.blomqvist(at)samok.fi, p. 050 389 1000

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.