SYL ja SAMOK onnellisia lukukausimaksujen hylkäämisestä

Kommentti 3.12.2014

Sekä mediassa että sosiaalisessa mediassa on tänään levinnyt tieto, että valtioneuvosto ei ole tällä hallituskaudella esittämässä lukukausimaksuja ETA-alueen ulkopuolisille opiskelijoille.[1] Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry ja Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry ovat onnellisia tästä päätöksestä.

“Tämä on hieno uutinen! Kiitos valtioneuvostolle! Nämä lukukausimaksut olisivat olleet myrkkyä niin korkeakoulujen rahoitukselle ja kansainvälistymiselle kuin koko kansantaloudelle. Olen tyytyväinen että valtioneuvosto hylkäsi maksut”, kiittelee SYL:n puheenjohtaja Piia Kuosmanen.

“Toivottavasti seuraavissa hallitusneuvotteluissa puolueet ovat yhtä viisaita ja säilyttävät koulutuksen maksuttomana myös tulevaisuudessa“, toivoo SAMOKin puheenjohtaja Toni Asikainen.

Lausuntokierroksella marraskuussa ollut hallituksen esityksen luonnos lukukausimaksuista sai voimakasta kritiikkiä korkeakoulujen henkilökunnalta ja opiskelijoilta, ja korkeakoulut suhtautuivat esitykseen ristiriitaisesti.

Piia Kuosmanen            Toni Asikainen
SYL:n puheenjohtaja            SAMOKin puheenjohtaja

Viitteet
[1] http://www.hs.fi/kotimaa/a1417576186654

Lisätietoja:
SYL:n puheenjohtaja Piia Kuosmanen, p. 044 906 5007, etunimi.sukunimi@syl.fi
SAMOKin puheenjohtaja Toni Asikainen, p. 050 389 1000, etunimi.sukunimi@samok.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.