SYLin uusi ilmastoverkosto on valittu

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) ilmastoverkoston jäsenet kaudelle 2024–2025 on valittu. Ilmastoverkoston tavoitteena on kehittää SYLin ja ylioppilaskuntien ilmastovaikuttamista sekä vahvistaa opiskelijoiden roolia ilmastokriisin vastaisessa työssä. Ilmastoverkosto koostuu ylioppilaskuntien toimijoista, jotka ideoivat ja kehittävät ylioppilasliikkeen ilmastovaikuttamista, osallistuvat ilmastovaikuttamiseen neuvoa-antavana elimenä ja tukevat hallitusta ilmastovaikuttamisessa.

Ilmastoverkoston puheenjohtajaksi valittiin Iikka Meriläinen (LYY).

”Ilmastoverkosto tarjoaa erinomaisen tuen SYL:n kestävän kehityksen ja ilmastotyön tueksi. On mahtavaa nähdä, kuinka Ilmastoverkosto tuo yhteen eri alojen opiskelijoita. Nyt alkavalla kaudella odotan, että pystymme selkeyttämään sitä, mitä Ilmastoverkosto on”, Meriläinen toteaa.

Ilmastoverkosto perustettiin vuonna 2022 pilottina selvittämään sitä, miten SYL ja ylioppilaskuntien toimijat voisivat kehittää ilmastovaikuttamistaan. Ilmastoverkosto on nyt kahden vuoden aikana vakiintunut toimintatavoissaan ja muodoissaan. Tulevaa 1.7. alkavaa toimikautta tulee määrittämään erityisesti visiotyö verkoston tavoitteista, kohderyhmistä ja pitkäjänteisistä toimintatavoista.

Lisäksi verkostoon valittiin seuraavat jäsenet:
Wilma Branders (AYY)
Juuso Määttä (AYY)
Sakari Ropponen (AYY)
Katja Immonen (LTKY)
Saga Laitinen (LTKY)
Eerika Närhi (LTKY)

Lisätietoja:

Jaakko Sirén
Hallituksen jäsen, koulutuspolitiikka (opiskelijavalinnat, avoin yliopisto, jatkuva oppiminen, koulutuksen laatu, opintoasiat), ESU, ilmastopolitiikka
044 906 5002
jaakko.siren@syl.fi

Meri Leppänen
Kehityspolitiikan asiantuntija
044 780 0220
meri.leppanen@syl.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.