SYLin uusi kehitysyhteistyöneuvottelukunta on valittu

Jäsenet SYLin kehitysyhteistyöneuvottelukuntaan kaudelle 2024–2025 on valittu. Kehitysyhteistyöneuvottelukunta eli KENKKU koostuu eri ylioppilaskuntien nimittämistä opiskelijaedustajista. Se vastaa SYLin kehitysyhteistyöhankkeiden hallinnoinnista yhdessä hallituksen kehitysyhteistyöstä vastaavan ja kehityspolitiikan asiantuntijan kanssa sekä osallistuu vaikuttamistyöhön ja varainhankintaan. Tällä hetkellä SYLillä on käynnissä kaksi ulkoministeriön rahoittamaa hanketta Etiopiassa ja Sambiassa.

Toimikunnan puheenjohtajaksi valittiin Antti Ala-Heikkilä (TREY).

”Neuvottelukunta on mukana aidosti vaikuttavassa työssä, tarjoten samalla erityislaatuisen oppimismahdollisuuden kestävän kehityksen edistämisestä Suomen ulkopuolisessa toimintaympäristössä. Katson odottavaisin mielin alkavaan kauteen ja ylioppilaskuntien väliseen yhteistyöhön”, Ala-Heikkilä kertoo.

Lisäksi toimikuntaan valittiin seuraavat jäsenet:

Mantė Žygelytė (AYY)
Johanna Virtanen (TYY)
Henna Mäkelä (LYY)
Venla Lehtinen (HYY)
Elias Hirvikoski (HYY)
Poojika Amarakoon (HYY)
Afaf Alam (JYY)
Helena Kärppä (HYY, jatkava)
Anni Vakkuri (OYY, jatkava)
Saara Pirhonen (TREY, jatkava)
Aino Rönkä (TYY, jatkava)

Toimikunnan tehtäviin kuuluu muun muassa vuosiraporttien ja muiden hanke dokumenttien työstäminen, kestävästä kehityksestä viestiminen sekä taustaselvitysten laatiminen vaikuttamistyötä varten. Lisäksi tomikunnan jäsenet osallistuvat myös hankkeista tiedottamiseen.

Lisätietoja:

Aino Halinen
Hallituksen jäsen, sosiaalipolitiikka (toimeentulo, asuminen), kestävyys, kehityspolitiikka
044 906 5007
aino.halinen@syl.fi

Meri Leppänen
Kehityspolitiikan asiantuntija
044 780 0220
meri.leppanen@syl.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.