SYL:n EU-vaikuttamisen visio 2023–2025 on julkaistu

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) EU-vaikuttamisen visio, Opiskelijoiden Eurooppa, on julkaistu. Visio määrittää SYL:n keskeiset EU-vaikuttamisen tavoitteet vuosille 2023–2025.

”Viime vuosina kansainvälinen politiikka, pandemia, Ukrainan sota ja ilmastonmuutos ovat vaikuttaneet opiskelijoiden elämään yhä suuremmin, minkä vuoksi myös EU:n merkitys on kasvanut. EU on myös lisääntyvissä määrin suunnitellut mullistuksia Euroopan koulutuspolitiikkaan, mikä vaatii opiskelijaliikkeeltä selkeitä näkemyksiä tulevaisuuden suhteen”, SYL:n kansainvälisten asioiden ja EU-edunvalvonnan asiantuntija Yuri Birjulin kommentoi visiota.

SYL:n EU-vaikuttamisen vision tavoitteena on määritellä SYL:n näkemykset keskeisiin korkeakouluopiskelijoita koskeviin EU-poliittisiin teemoihin ja EU:n tulevaisuuteen yleisesti. Visio pohjautuu SYL:n linjapaperiin, edelliseen EU-strategiaan, sekä SYL:n EU-vaikuttamistyössä yleisesti vakiintuneisiin kantoihin. Visio koostuu kahdesta osasta: koulutukseen liittyvistä kannoista ja kannoista EU:n kehitykseen yleisemmällä tasolla.

Lue visio tästä.

Lisätietoja:

Yuri Birjulin
Kansainvälisten asioiden ja EU-edunvalvonnan asiantuntija
040 0174913
yuri.birjulin@syl.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.