FSF:s vision för EU-påverkan 2023–2025 har publicerats

Finlands studentkårers förbunds (FSF) vision för EU-påverkan, Studenternas Europa, har publicerats. I visionen fastställs FSF:s viktigaste mål för EU-påverkan under 2023–2025.

”De senaste åren har internationell politik, pandemin, kriget i Ukraina och klimatförändringarna i allt högre grad påverkat studenternas liv och därför har EU:s betydelse också ökat. EU har också allt mer planerat omvälvningar i den europeiska utbildningspolitiken, vilket kräver att studentrörelsen har tydliga visioner för framtiden”, säger Yuri Birjulin, FSF:s sakkunnig i internationella ärenden och EU-intressebevakning, om visionen.

Syftet med den här visionen är att definiera FSF:s syn på centrala EU-politiska teman som rör universitetsstudenter och EU:s framtid i allmänhet. Visionen bygger på FSF:s policydokument, den tidigare EU-strategin, och FSF:s allmänt etablerade ställningstaganden i det europeiska påverkansarbetet. Visionen består av två delar: ställningstaganden relaterade till utbildning och ställningstaganden om EU:s utveckling på en mer generell nivå.

Läs visionen här.

Mer information:

Yuri Birjulin
Sakkunnig i internationella ärenden och EU-intressebevakning
040 0174913
yuri.birjulin@syl.fi

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.