SYL:n hallitus 2019 esittäytyy!

Sanni Lehtinen / puheenjohtaja

Heippa, olen Sanni Lehtinen ja toimin SYL:n puheenjohtajana tänä vuonna. Tehtäviini kuuluu liiton johtaminen, vaikuttamistyön ohjaaminen ja organisaation edustaminen ulospäin. On todella inspiroivaa päästä tekemään ylioppilasliikkeen näköistä vaalien supervuotta osaavan porukan kanssa! Politiikan kiemuroihin on tullut tutustuttua myös opintojen kautta, sillä luottamustoimien ulkopuolella opiskelen kansainvälistä politiikkaa. Alkanut vuosi on kohdallani kolmas täysipäiväisenä opiskelijan edunvalvojana: viimeiset kaksi vuotta olen toiminut edesmenneessä Tamyssa hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana. Odotan innolla yhdessä tekemistä koko opiskelijaliikkeen kanssa!

 

Kim Kujala / varapuheenjohtaja, sosiaalipolitiikka (terveys, hyvinvointi)

Hei! Nimeni on Kim Kujala ja olen tänä vuonna SYL:n varapuheenjohtaja. Vastuualueelleni kuuluvat opiskelijoiden terveys, hyvinvointi, YTHS-kuviot ja vaalit. Opiskelen Vaasan yliopistossa viestintätieteitä ja harrastan vapaa-ajalla järjestöhommien ohella lenkkeilyä ja seikkailua maailmalla. Minut saa iloiseksi onnistumiset opiskelijaedunvalvonnassa, puheliaat ihmiset ja auringonpaiste. Oikein sateisina ja mustina päivinä pussillinen salmiakkia tekee ihmeitä. Tule ihmeessä juttelemaan tai vaikka haastamaan opiskelijapolitiikasta!

 

Heidi Rättyä / koulutuspolitiikka (maksuton koulutus, elinikäinen oppiminen) , kansainväliset asiat (kv-opiskelijat, ESU), työelämä

Moi! Olen Heidi Rättyä ja tänä vuonna SYL:n hallituksessa vastaan korkeakoulupolitiikasta, kansainvälisyydestä ja työelämäasioista. Korkeakoulupolitiikassa tontilleni kuuluvat elinikäisen oppimisen ja maksuttoman koulutuksen teemat, ja kansainvälisyydessä vastaan erityisesti kansainvälisistä opiskelijoista ja European Students’ Union -vaikuttamisesta. Olen jyväskyläläistynyt humanisti Keski-Pohjanmaalta, ja opiskelen viidettä vuotta englannin ja venäjän opettajaksi Jyväskylän yliopistossa. Vapaa-ajallani rentoudun hyvän kirjan parissa, leipomalla tai kielenhuoltotehtävissä.

 

Helmi Andersson / kieliasiat, yhdenvertaisuus, koulutuspolitiikka, kansainväliset asiat (ESU)

Moi! Mun nimi on Helmi Andersson ja mun vastuualueet SYL:n hallituksessa ovat yhdenvertaisuus ja kieliasiat, korkeakoulupolitiikka sekä European Students Union. Käytännössä mun työpöydälle teekupin kaveriksi päätyy erinäisiä asioita esimerkiksi opiskelukyvyn edistämiseen, koulutusjärjestelmän siirtymiin tai ihan ylioppilasliikkeen yhdenvertaisuuteen liittyen. Noin muuten opiskelen taloustiedettä Åbo Akademissa ja yhteiskunnallisia asioita käsittelevät dokkarit ja podcastit on ihan best. Vaikuttamistyön vastapainona tykkään leikkiä vesiväreillä, mennä vaikka pulkkamäkeen tai muuten vaan hengailla ystävien kanssa.

 

Roope Tukia / kansainväliset asiat (EU, ESU), järjestöyhteistyö

Moi! Mä olen Roope ja vastaan SYL:ssa EU-asioista ja järjestöyhteistyöstä. Työpöydältä löytyy vahvasti Suomen tuleva EU-puheenjohtajuuskausi sekä eurooppalainen koulutuksen kehittäminen yhteistyössä muiden Euroopan opiskelijajärjestöjen kanssa. Vapaa-ajalla olen tunnettu futisfanaatikko ja viskin ystävä. Harrastan myös politiikkaa ja muodostan siitä ammattia. Opiskelen Tampereen yliopistossa kansainvälistä politiiikkaa erikoistuen suurvaltasuhteisiin ja turvallisuuteen. Mun elämässä on todella paljon politiikkaa. Tykkään siitä.

 

Titta Hiltunen / sosiaalipolitiikka (toimeentulo, asuminen, ympäristöasiat), kehityspolitiikka

Moi! Olen Titta Hiltunen ja SYL:n hallituksessa vastaan tänä vuonna opiskelijoiden toimeentulosta ja asumisesta sekä kehityspolitiikasta ja ympäristöasioista. Käytännössä tulen siis tekemään töitä muun muassa opintotuen, ensi vaalikaudella mahdollisesti käynnistyvän sosiaaliturvan kokonaisuudistuksen sekä SYL:n viestintä- ja globaalikasvatushankkeen parissa. Opiskelen Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä poliittista historiaa ja vapaa-ajallani nautin erityisesti ystävien seurasta sekä hyvistä kirjoista.

 

Suvi Vendelin / koulutuspolitiikka (koulutusjärjestelmä, rakenteellinen kehittäminen, rahoitus, koulutuksen sisällöt ja kehittäminen), viestintä

Moikka! Mä olen Suvi Vendelin, ja teen SYL:n hallituksessa viestintää ja koulutuspolitiikkaa. Koulutuspolitiikassa mun työpalettiin kuuluvat mm. yliopistojen rahoitus ja korkeakoulujärjestelmän kehittäminen. Viestinnässä tänä vuonna näkyvät erityisesti vaalit. Olen lähtöisin Aalto-yliopistosta arkkitehtuurin opinnoista ja muun toiminnan ohella mielelläni maalaan sekä opiskelen hivenen graafista suunnittelua.

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.