FSF:s styrelse för 2019 presenterar sig!

Sanni Lehtinen / ordförande

Hej! Jag är Sanni Lehtinen och fungerar som ordförande för FSF i år. I mina uppgifter ingår att leda förbundet, att styra påverkansarbetet och att representera organisationen utåt. Det är verkligen inspirerande att få genomföra ett superår för val som återspeglar studentrörelsen tillsammans med ett kompetent team! Jag har också bekantat mig med politiska krumelurer i mina studier, eftersom jag utanför förtroendeuppdragen studerar internationell politik. Det nya året är mitt tredje år som intressebevakare för studerande på heltid: de senaste två åren har jag suttit i före detta Tamys styrelse och fungerat som ordförande där. Jag ser ivrigt fram emot att samarbeta med hela studentrörelsen!

 

Kim Kujala / Vice ordförande, socialpolitik (hälsovård)

Hej! Jag heter Kim Kujala och är vice ordförande för FSF i år. I mina ansvarsområden ingår studerandes hälsa, välbefinnande, SHVS-frågor och val. Jag studerar kommunikationsvetenskap vid Vasa universitet och på fritiden sysslar jag med föreningsverksamhet, joggar och ger mig ut på äventyr i världen. Jag blir glad när vi lyckas med studerandenas intressebevakning, över pratsamma människor och solsken. När det är riktigt regnigt och mörkt ute, gör en påse salmiak under. Kom gärna och prata med mig till exempel om studentpolitik!

 

Heidi Rättyä / Utbildningspolitik (fri utbildning, livslångt lärande)  internationella ärenden (internationella studerande, ESU), arbetsliv

Hej! Jag är Heidi Rättyä och ansvarar för högskolepolitik, internationella frågor och arbetslivsfrågor i FSF:s styrelse i år. I mina uppgifter inom högskolepolitiken ingår livslångt lärande och avgiftsfri utbildning, och inom internationella frågor ansvarar jag särskilt för internationella studerande och European Students’ Union-påverkansarbete. Jag är en humanist från Mellersta Österbotten som blivit hemmastadd i Jyväskylä. Jag studerar femte året till lärare i engelska och ryska vid Jyväskylä universitet. På fritiden kopplar jag av med en bra bok, med att baka eller arbeta med språkvårdsfrågor.

 

Helmi Andersson / Språkfrågor, jämlikhet, utbildningspolitik (studerandeantagning, studieförmåga), internationella ärenden (ESU)

Hej! Jag heter Helmi Andersson och i mina ansvarsområden i FSF:s styrelse ingår jämlikhet och språkfrågor, högskolepolitik samt European Students’ Union. I praktiken innebär det att jag jobbar med ett antal frågor – med en kopp te. De här frågorna rör till exempel att främja studieförmågan, övergångsfaser i utbildningssystemet eller jämlikhet inom studentrörelsen. I övrigt studerar jag ekonomi vid Åbo Akademi, och dokumentärer och podcaster om samhällsfrågor är det bästa jag vet. I motvikt till påverkansarbetet gillar jag att leka med vattenfärger, ge mig ut i pulkabacken eller bara hänga med vänner.

 

Roope Tukia / Internationella ärenden (EU, ESU), föreningar

Hej! Jag är Roope Tukia och på FSF ansvarar jag för EU-frågor och föreningssamarbete. Jag jobbar mycket med Finlands kommande EU-ordförandeskap och att utveckla europeisk utbildning i samarbete med andra europeiska studentorganisationer. På fritiden är jag en riktig fotbollsfanatiker som gillar whisky. Jag sysslar också med politik, och den kommer att bli mitt yrke. Jag studerar internationell politik vid Tammerfors universitet och specialiserar mig på stormaktsrelationer och säkerhet. Det finns verkligen mycket politik i mitt liv, eftersom jag gillar den.

 

Titta Hiltunen / Socialpolitik (studentekonomi, boende, miljö), utvecklingssamarbete

Hej! Jag är Titta Hiltunen och är i år FSF:s styrelseansvariga för studerandes försörjning och boende samt utvecklingspolitik och miljöfrågor. I praktiken kommer jag alltså att jobba med bland annat studiestöd, totalreformen av den sociala tryggheten, som kanske genomförs under kommande valperiod samt med FSF:s projekt inom kommunikation och global fostran. Jag studerar politisk historia vid statsvetenskapliga fakulteten vid Helsingfors universitet och på fritiden hänger jag ofta med vänner och njuter av goda böcker.

 

Suvi Vendelin / Utbildningpolitik (utbildningssystem, utbildningsinnehåll och utveckling), kommunikation

Hej! Jag är Suvi Vendelin och i FSF:s styrelse ansvarar jag för kommunikation och utbildningspolitik. Inom utbildningspolitiken jobbar jag med bland annat finansiering av universiteten och utveckling av högskolesystemet. Inom kommunikationen satsar vi särskilt på val i år. Jag studerar arkitektur vid Aalto-universitetet och vid sidan av andra aktiviteter målar jag gärna samt studerar lite grafisk design.

 

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.