SYL:n liittokokous kokoontuu 18.–19.11.2022 Hotelli Korpilammella – hallitukseen ja puheenjohtajaksi ennätysmäärä ehdokkaita

Tiedote  14.11.2022

Vapaa julkaistavaksi

 

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kaksipäiväinen liittokokous järjestetään Espoossa Hotelli Korpilammella 18.–19. marraskuuta 2022. Liittokokous käyttää ylintä päätösvaltaa ja valitsee SYL:lle uuden puheenjohtajan sekä kuusi hallituksen jäsentä ensi vuodelle. Lisäksi liittokokous linjaa ensi vuoden tavoitteista ja toiminnasta sekä päivittää SYL:n säännöt.

Liittokokouksessa ovat edustettuina kaikki 14 ylioppilaskuntaa, jotka edustavat noin 130 000 yliopisto-opiskelijaa. Yhteensä ylioppilaskunnat nimeävät 139 varsinaista liittokokousedustajaa, ja kaikkiaan kokoukseen osallistuu lähes 300 henkilöä.

Ensi vuoden toimintasuunnitelmassa painottuu eduskuntavaalit ja niiden ympärillä tapahtuva vaikuttaminen.  Koulutusleikkausten varjo näkyy edelleen heikentyneinä opetuksen resursseina ja opiskelijoiden mielenterveyden ongelmien lisääntymisenä, vaikka koulutuksen kunnianpalautuksesta on puhuttu kunnianhimoiseen sävyyn.

”Tulevilla opiskelijasukupolvilla on oltava tulevaisuudenuskoa ja voimaa muuttaa maailmaa. Se vaatii, että tulevalla hallituskaudella investoidaan tulevaisuuteen koulutukseen ja opiskelijoiden jaksamiseen panostamalla”, puheenjohtaja Konstantin Kouzmitchev toteaa.

Kokous alkaa perjantaina kello 9.30 ja jatkuu lauantaina klo 10.00. Liittokokouspuheen saapuu lauantaina pitämään Suomen entinen pääministeri Alexander Stubb. 

Puheenjohtajavaali käydään liittokokouksessa perjantaina ja hallituksen osalta vaali suoritetaan lauantaina. Valinnoista tiedotetaan mahdollisimman pian henkilövaalin ratkettua. Puheenjohtajapaikkaa tavoittelee tänä vuonna kolme ehdokasta: Lotta Leinonen (OYY), Johannes Pessi (TaiYo) ja Jenna Rautionaho (TYY).

Kuutta muuta hallituspaikkaa tavoittelee tämän hetken tiedon mukaan ennätykselliset kymmenen ylioppilaskuntien asettamaa ehdokasta. Hallitukseen ehdolla ovat Tuomas Alm (TYY), Roosa Grönberg (LTKY), Jenny Kasongo (Vasop), Iikka Kokkoniemi (OYY), Jasmin Koskela (VYY), Sonja Naalisvaara (HYY), Antti Regelin (AYY), Pauliina Ryökäs (ISYY), Sampo Sainio (AYY) ja Jenni Suutari (JYY). Ehdokkaita voi asettaa aina liittokokouksessa tapahtuvaan henkilövalintaan asti. Ehdokkaisiin voi tutustua tarkemmin SYL:n nettisivuilla osoitteessa www.syl.fi/ehdokkaat-2022.

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita seuraamaan liittokokousta molempina päivinä Hotelli Korpilammelle.

Haastatteluita annetaan mieluiten lounastauoilla (pe klo 12–13 ja la klo 13–14) ja liittokokouksen päätyttyä. Haastatteluihin liittyvissä tiedusteluissa ja pyynnöissä voi ottaa yhteyttä SYL:n viestintäasiantuntijaan (antti.kivi@syl.fi, p. 041 515 2228).

SYL:n liittokokousta voi myös seurata suorana verkkolähetyksenä SYL:n YouTube-kanavalla osoitteessa https://www.youtube.com/c/sylvideot . Aihetunnuksina sosiaalisessa mediassa toimivat #SYLliittari ja #StudentsOfFinland.

 

Lisätietoja:

Pääsihteeri Sonja Raitamäki, p. 040 741 1251

Puheenjohtaja Konstantin Kouzmitchev, p. 044 906 5007

Liittokokouksen aikana parhaiten tavoitettavissa on viestintäasiantuntija Antti Kivi, p. 041 515 2228

 

S-postiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@syl.fi

Liittokokousmateriaalit löytyvät osoitteesta: https://syl.fi/tapahtumat/liittokokous/ 

Verkkomateriaaleista löytyy myös kokouksen tarkempi aikataulu ja käsittelyjärjestys.

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.