Työpaikkailmoitus: Etsimme kehityspolitiikan asiantuntijaa!

Työpaikkailmoitus 9.12.2020

 

Etsimme

 

KEHITYSPOLITIIKAN ASIANTUNTIJAA osa-aikaiseen ja toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen. 

 

Haemme tehtävään henkilöä, joka tuntee paloa kehitysyhteistyöhön ja on kiinnostunut kestävän kehityksen teemoista. Tarjoamme haastavan ja monipuolisen työn, jossa pääsee itse vaikuttamaan työn sisältöihin. Työ on itsenäistä, mutta rinnalla kulkevat hallituksen jäsen, muu työyhteisö, vapaaehtoiset sekä yhteistyökumppanit. Meillä on tilaa kasvattaa omaa asiantuntijuuttaan. 

Asiantuntijan keskeisin työtehtävä on kehitysyhteistyöhankkeiden hallinnointi, joka sisältää mm. hankkeiden seurantaa, budjetointia, vapaaehtoistyön koordinointia, säännöllistä yhteydenpitoa kohdemaihin sekä raportointia ulkoministeriölle. Meillä on tällä hetkellä käynnissä hanke vammaisten opiskelijoiden voimaannuttamisesta ja valtavirtaistamisesta korkeakoulutuksessa Etiopiassa. Ulkomaille suuntautuvien hankkeiden lisäksi meillä on usein viestintä- ja globaalikasvatushankkeita, jotka toteutetaan kotimaassa. Tehtävä sisältää myös uusien hankkeiden suunnittelua ja hakemista. Hankeseurantaan voi kuulua matkoja ulkomaille. Työajan salliessa toivomme intoa osallistua muuhun SYL:n tekemiseen, kuten ilmastovaikuttamisesta vastaavan hallituksen jäsenen tukemiseen tai kestävän kehityksen teemoista viestimiseen SYL:n kanavissa.

Tehtävään valittavalta henkilöltä edellytetään hyviä yhteistyötaitoja, paineensietokykyä ja projektihallinnan taitoja sekä valmiutta oma-aloitteiseen ja itsenäiseen työskentelyyn. Edellytämme hyvää suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa, koska se on tarpeen hankehallinnossa ja sidosryhmätyöskentelyssä. Myös englannin kielen hyvä hallinta on työssä välttämätöntä. Muun kielitaidon katsomme eduksi. Kehityspolitiikan asiantuntijalta toivotaan kehitysyhteistyön hankehallinnon työkalujen tuntemusta sekä innostusta viestiä omasta työstään ja SYL:n kehitysyhteistyöhankkeista. Katsomme eduksi harrastuneisuuden ilmastoasioissa. Toivomme myös, että olet suorittanut korkeakouluopintoja.

Kaipaamme myös uutta jäsentä rentoon ja kunnianhimoiseen yhteisöömme. Otamme uudet tyypit aina ilolla vastaan, ja toivomme, että haluat tulla aktiiviseksi osaksi työporukkaa ja sylliläisten joukkoa, lähteä silloin tällöin mukaan aftereille ja jakaa työkavereillesi huonoimmat ja parhaimmat vitsisi. SYL:n hallitus on vuosittain vaihtuva kokopäiväinen työhallitus, joka osallistuu jokapäiväiseen työskentelyyn. 

Työaika on liukuvasti noin 26 tuntia viikossa. Tehtävän osa-aikaisuuden takia tehtävä sopii hyvin toisen työn ohelle tai opiskelijalle. 

Me olemme

  • Rento mutta tarmokas työyhteisö täynnä kivoja työkavereita
  • 14 ylioppilaskuntaa ja 130 000 yliopisto-opiskelijaa edustava järjestö
  • tehokas edunvalvoja sekä vastuullinen ja innokas yhteiskunnallinen vaikuttaja
  • kiinnostuneita opiskelijan paremmasta huomisesta, suomalaisesta ja eurooppalaisesta koulutus- ja sosiaalipolitiikasta, työelämäkysymyksistä sekä kansainvälisestä toiminnasta ja globaalista vastuusta.

Haluaisimme tarjota sinulle

  • tuen asiantuntijana kasvamiseen
  • mielenkiintoisen, itsenäisen ja haastavan tehtävänkuvan
  • rennon mutta tarmokkaan työyhteisön ja 17 kivaa työkaveria
  • palkkaluokan SYL 4 (80 % työajalla 2055 €/kk) mukaista palkkaa mahdollisine koulutus- ja kokemuslisineen
  • erittäin hyvät työsuhteen edut.

 

Hallitukselle osoitetut kirjalliset hakemukset ansioluetteloineen on toimitettava Suomen ylioppilaskuntien liittoon sähköpostitse osoitteeseen hakemukset@syl.fi viimeistään torstaina 7.1.2021.

Haastattelut järjestetään SYL:n toimistolla Helsingissä tai etäyhteyden välityksellä tiistaina 12.1. tai keskiviikkona 13.1. Työ alkaa perehtymisellä mielellään tammikuun aikana.

 

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. SYL toteuttaa rekrytoinnissaan positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää.

 

Lisätietoja

Tämänkin upean työmahdollisuuden käytännön sisällöistä voit kysyä:  

nykyiseltä asiantuntijaltamme Salla Mäkelältä p. 044 780 0220 (ma 14.12. klo 16-17 ja to 17.12. klo 15-17), etunimi.sukunimi@syl.fi

pääsihteeri Sonja Raitamäeltä (p. 0407411251, sonja.raitamaki@syl.fi).

 

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.