Uusi Dare to Learn -hanke kokoaa tuhannet oppimisintoilijat Kaapelitehtaalle syyskuussa

Opiskelijoiden järjestämä “oppimisen Slush” tekee Suomesta globaalin oppimisen keskuksen

Opiskelijoiden järjestämä “oppimisen Slush” kiihdyttää Suomesta oppimisen Piilakson. Suomalainen koulutusosaaminen on maailmanlaajuisesti tunnettua, mutta selkeä osaamiskeskittymä puuttuu, eivätkä oppimiskentän eri toimijat kohtaa. Kansainvälinen oppimistapahtuma Dare to Learn yhdistää 3000 oppimisen toimijaa opettajista yrityksiin.

Hankkeen taustalla on ajatus elinikäisen oppimisen raikastamisesta sekä itse oppimisen korostamisesta.  ”Kaikki puhuvat elinikäisestä oppimisesta, mutta mitä oikeasti teemme sen edistämiseksi? Nyt meillä on tilaisuus rakentaa yhdessä aidosti oppimista tukevaa kulttuuria. Kyky oppia ja inhimillinen kehitys muuttaa maailmaa siinä missä teknologiakin – tai jopa vielä enemmän”, kertoo tapahtuman ohjelmapäällikkö Akseli Huhtanen.

Järjestäjien mukaan oppiminen nähdään usein muodollisena koulutuksena ja myös julkinen keskustelu pyörii usein ainoastaan koulutuspolitiikan ympärillä. Näiden vastapainoksi on tärkeää, että Suomeen luodaan paikka, jossa erilaiset toimijat opettajista henkilöstön kehittäjiin ja ammattiliitoista koulutusalan startupeihin voivat kohdata ja syventyä oppimiseen.

Syyskuussa Kaapelitehtaalle kokoontuu tuhansia oppimisintoilijoita kokemaan uudenlaisen tapahtuman, jonka sisältö on rakennettu tarkasti oppimistutkimuksiin perustuen: aktiivista ohjelmaa, aikaa omille ajatuksille ja inspiraatiota. Järjestäjät uskovat, että kävijöiden monimuotoisuudella, osallistavalla ohjelmalla ja sopivalla hulluudella tuotetaan parhaita tapahtumia, joiden vaikutus näkyy tulevaisuudessakin.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat muun muassa Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Helsingin kaupunki.

 

Lisätietoja:


Anni Klutas

anni@daretolearn.fi

+358 40 738 0164

 

www.daretolearn.fi

 

Dare to Learn

Dare to Learn on 5.-6.9.2017 Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävä kansainvälinen oppimistapahtuma, joka kerää yhteen tuhansia oppimisintoilijoita opettajista henkilöstön kehittäjiin ja ammattiliitoista koulutusalan startupeihin. Kahden päivänä aikana osallistuja kuulee inspiroivia puheenvuoroja, osallistuu workshoppeihin ja kohtaa muita oppimisesta kiinnostuneita ihmisiä. Dare to Learnin taustalla toimii Sivistyskiihdyttämö ry.”

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.