Ylioppilaskuntien Kestävän kehityksen viikot startataan maanlaajuisella tempauksella pe 27.9.

Tiedote 24.9.2019

SYL ja ylioppilaskunnat järjestävät lokakuussa
Kestävän kehityksen viikot. Viikkojen aikana ylioppilaskunnat nostavat kestävän kehityksen teemaa paikallisesti kampuksilla ja sosiaalisen median kanavillaan aihetunnisteella #kekeviikko. Tapahtuman kautta opiskelijat haluavat muistuttaa ilmastoystävällisempien valintojen tekemisen tärkeydestä.

Kestävän kehityksen viikot starttaavat maanlaajuisella Kahvikupit kiertoon -tempauksella perjantaina 27.9. Tempauksessa opiskelijat jättävät kampusalueelta ostamansa kertakäyttöiset kahvikupit yhteen kekoon. Tempauksen lopuksi kerätyt kahvikupit lasketaan ja luvut julkaistaan SYL:n sosiaalisessa mediassa. Tempaus toteutetaan yhteensä kuudella paikkakunnalla.

Tempauksen kautta opiskelijat haluavat muistuttaa, että arkisten, ympäristöystävällisten valintojen tekeminen ei aina ole helppoa tai yksinkertaista. Tempaus haastaa kiinnittämään huomiota siihen, että tarvitaan enemmän tutkittua tietoa aidosti ilmastoystävällisistä valinnoista, jotta tällaisten valintojen tekeminen olisi yksilötasolla edes mahdollista.

Yliopisto-opiskelijat ovat erittäin huolissaan ilmastonmuutoksesta, jonka vaikutukset kasautuvat nuorten ja tulevien sukupolvien harteille. Nykyiset lapset ja alaikäiset nuoret eivät kuitenkaan voi kantaa kaikkea vastuuta ilmastotoimista, sillä heille ei jää siihen aikaa. Siksi ilmastotekoja tarvitaan nyt!

Tempauksessa ovat mukana Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, Itä-Suomen ylioppilaskunta, Jyväskylän ylioppilaskunta, Lapin ylioppilaskunta, Oulun ylioppilaskunta ja Turun ylioppilaskunta.

Tempauksen tapahtumapaikat ja ajankohdat:

HYY: Valtiotieteellisen tiedekunnan sisäpihalla, Unioninkatu 37 // klo 16–
20

ISYY / Joensuu: Opiskelijaravintola Carelian aula // klo 12

ISYY / Kuopio: Snellmanian aula // klo 12

JYY: Mattilanniemen kampuksen Agora-rakennuksen aula, ravintola Piaton edessä // klo 12

LYY: Lapin yliopiston pääaula // klo 12

OYY: Vihreät naulakot, Linnanmaan kampus // klo 12

TYY: Yliopistonkatu // klo 12

Lisätietoja:

SYL:n kehitysyhteistyöpolitiikan asiantuntija Salla Mäkelä, salla.makela@syl.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.