Universitetens Temaveckor för hållbar utveckling startar med ett riksomfattande jippo fredag 27.9

Pressmeddelande 24.9.2019

 

FSF och studentkårerna ordnar Temaveckorna för hållbar utveckling i oktober. Under temaveckorna lyfter studentkårerna fram temat hållbar utveckling både lokalt på campus och i sina kanaler på sociala medier (via hashtag #kekeviikko). Med evenemanget vill studerande påminna om hur viktigt det är att göra miljövänligare val.

Temaveckorna för hållbar utveckling startar med ett riksomfattande jippo Återanvänd engångsmuggar (”Kahvikupit kiertoon”) fredagen den 27 september. I jippot lämnar studerande de engångsmuggar som de köpt på campusområdet i en hög. I slutet av jippot räknas de insamlade engångsmuggarna, och siffrorna meddelas i FSF:s kanaler på sociala medier. Jippot arrangeras på sammanlagt sex orter.

Med jippot vill studerande påminna om att det inte alltid är lätt eller enkelt att göra miljövänliga val i vardagen. Jippot utmanar oss att fästa uppmärksamhet på att vi behöver mer forskning om riktigt miljövänliga val så att det är möjligt för individen att göra sådana val.

Universitetsstuderandena är mycket oroliga för klimatförändringen, vars konsekvenser mest påverkar yngre och kommande generationer. Dagens barn och minderåriga ungdomar kan dock inte bära hela ansvaret för klimatåtgärder eftersom tiden inte räcker till för det. Därför behöver vi klimathandlingar nu!

 

Följande studentkårer deltar i jippot:

Studentkåren vid Helsingfors universitet

Studentkåren vid Östra Finlands universitet

Studentkåren vid Jyväskylä universitet

Studentkåren vid Lapplands universitet

Studentkåren vid Uleåborgs universitet

Studentkåren vid Åbo universitet

 

Tider och platser för jippot:

HUS: På gården på statsvetenskapliga fakulteten, Unioninkatu 37 // klo 16-20

ISYY / Joensuu: Restaurang Carelia

ISYY / Kuopio: Snellmania

JYY: Agora (hall)

LYY: Huvudsalen vid Lapplands universitet

OYY: Green racks, Linnanmaa campus

TYY: Yliopistonkatu // klo 12

 

Mer information:

Salla Mäkelä, utvecklingspolitisk sakkunnig vid FSF, salla.makela@syl.fi

Nyaste publikationer

Se mer
SYL contact us SYL logo
Har du frågor? Kontakta oss!
Vi är experter på studentliv och står till din tjänst. Vi svarar gärna på alla aktuella frågor som gäller studerande och högre utbildning.