Ensimmäinen kertasi Etiopiassa ja käy näin!

Tämä oli monen ensireaktio, kun tapasin ihmisiä ensimmäisellä hankeseurantamatkallani Etiopiaan.

Etiopiassa on viime aikoina tapahtunut uudistuksia, joilla viime vuonna työnsä aloittanut maan hallitus on pyrkinyt edistämään demokratiaa maassa, jota hallitsee yksi puolue. Kaikki eivät kuitenkaan toivo demokratiaa, sillä juuri ennen kuin saavuimme Etiopiaan keskustelemaan vammaisia opiskelijoita tukevan kehitysyhteistyöhankkeemme etenemisestä, toteutettiin maassa hallituksen mukaan vallankaappausyritys, jossa murhattiin muun muassa Amharan alueen presidentti.

Murhista johtuen hallinto esti koko maassa internetin käytön moneksi päiväksi. Lisäksi se sulki useita teitä maan pääkaupunki Addis Abebassa. Tämän vuoksi mekään emme päässeet aloittamaan matkaohjelmaamme suunnitellusti, sillä emme päässeet lentokentälle ajoissa maan sisäistä lentoa varten, kun kaikki lentokentälle johtavat tiet oli suljettu. Armeijan sotilaat tekivät runsaasti tarkastuksia niin teillä kuin lentokentillä.

Etiopian pääkaupunki Addis Abeba

Etnisten ryhmien väliset jännitteet ovat lisääntyneet monilla Etiopian alueilla viime aikoina ja tilanne maassa on tulenarka. Tämän vuoksi esimerkiksi väestölaskennan toteuttamista on siirretty myöhemmäksi. Jännitteet ovat näkyneet myös joissain yliopistoissa, ja siksi Dillan yliopiston opiskelijat korostivatkin yhtenä yliopistonsa parhaana puolena sitä, että se on pysynyt rauhallisena. Hallituksella on pääministerin johdolla jännitteistä huolimatta pyrkimyksenä ohjata maata kohti sen ensimmäisiä demokraattisia vaaleja. Sitä, milloin vaalit pystytään järjestämään, on kuitenkin vielä mahdotonta sanoa.

Vammaisia opiskelijoita Dillan yliopistossa

Hankematkamme varsinainen ohjelma ainakin pääsi käynnistymään, vaikkakin päivän myöhässä. Toivottavasti myös vaalit pystytään lopulta järjestämään, vaikka Etiopialla saattaa olla vielä monia mutkia tiellä kohti demokraattisia vaaleja.

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.