Etäopiskelun jäljet -tutkimuksen tulokset ovat nyt kokonaisuudessaan luettavissa

Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus toteutti keväällä 2022 Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) tilaaman Etäopiskelun jäljet -tutkimuksen, jonka avulla kartoitettiin koronapandemiasta seuranneiden poikkeusjärjestelyjen synnyttämiä yliopisto-opiskelijoiden oppimis- ja osaamisvajeita sekä poikkeusolojen vaikutuksia opiskelukykyyn, hyvinvointiin ja työelämäsiirtymiin opiskelijoiden kokemusten näkökulmasta. Kyselyyn vastasi kaiken kaikkiaan 667 yliopisto-opiskelijaa.

Tutkimuksen tuloksissa korostuu opiskelijayhteisön merkitys. Yhteisö ei ole vain hauskanpitoa varten vaan yhteisössä opitaan tärkeitä akateemisia taitoja. Tutkimukseen vastanneet kokevat osaamisvajetta syntyneen muun muassa esiintymis- ja argumentaatiotaidoissa. 61 % vastaajista kokee opiskelukykynsä ja 71 % hyvinvointinsa heikentyneen. Lisäksi 37 % vastaajista on huolissaan siitä, vastaako oma tutkinto työelämän tarpeisiin.

Tutkimus valmistui kesäkuussa 2022, ja ensimmäisen kerran sen tuloksia esiteltiin SuomiAreenassa heinäkuussa SYL:n järjestämässä tilaisuudessa. Koko tutkimuksen tulokset voi lukea raportista alla olevassa PDF-tiedostossa. Kerätty aineisto luovutetaan myös Yhteiskuntatieteelliseen tietoarkistoon, josta se on vapaasti käytettävissä tutkimustarkoitukseen.

Lue koko raportti tästä.

 

Lisätietoja:

Konstantin Kouzmitchev
Puheenjohtaja, Suomen ylioppilaskuntien liitto
044 906 5007
konstantin.kouzmitchev@syl.fi

Heidi Rättyä
Koulutuspolitiikan asiantuntija, Suomen ylioppilaskuntien liitto
041 515 2231
heidi.rattya@syl.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.