Iisa Maarasen vahvasti symbolinen maalaus Suomen ylioppilaskuntien liitolle Ylioppilaiden taideyhdistyksen deponointina

Suomen ylioppilaiden taideyhdistys ry deponoi jo toisen teoksen Suomen ylioppilaskuntien liiton tiloihin. Yhdistyksen hallitus valitsi maalauksen keväällä 2017 Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta valmistuneiden taiteilijoiden teosten joukosta. Tämän vuotisen teoksen on maalannut taiteilija Iisa Maaranen (s. 1987). Teoksen nimi on ”Joku hoitaa puutarhaansa lasikaton alla”.  Maaranen on kuvataiteilija, jonka maalauksissa arki ja arkiset aiheet yhdistyvät välillä sadunomaiseenkin tunnelmaan. Nyt hankittu teos on aiheeltaan realistinen, mutta se pitää sisällään vahvan mahdollisuuden symbolistiselle tulkinnalle.

Iisa Maarasen maalaus “Joku hoitaa puutarhaansa lasikaton alla”

 

Iisa Maarasen teoksia kuuluu mm. Kiasman, Royal Museum of Fine Arts Antwerpenin ja Laakson sairaalan kokoelmiin sekä lukuisiin yksityiskokoelmiin. Maaranen on osallistunut näyttelyihin vuodesta 2011. Maaranen on opiskellut Kuvataideakatemiassa, Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja Vapaassa taidekoulussa.

Taideyhdistyksen tehtävänä on edistää sivistystä ja suomalaisen nykytaiteen tunnettuutta, harrastaa taidekasvatusta sekä lisätä Suomen ylioppilaskuntien liiton toimitilojen viihtyisyyttä ja arvokkuutta. Yhdistys hankkii vuosittain teoksen, joka deponoidaan SYL:lle ripustettavaksi liiton tiloihin.

Yhdistyksen hallituksen muodostavat Lauri Pakkanen (pj), Kati Isoaho (vpj), Veikko Halmetoja, Olli-Pekka Koljonen, Arttu Laasonen, Rosa Meriläinen, Tiitus Petäjäniemi ja Tuomas Telkkä.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

puheenjohtaja Lauri Pakkanen +358 50 522 7797

varapuheenjohtaja Kati Isoaho gsm +358 442599300

taiteilija Iisa Maaranen iisa.maaranen@gmail.com

SYL:n pääsihteeri Eero Manninen +358 45 631 7145

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.