#Kekeviikko / Mosambik: Ilmastonmuutos vaikuttaa voimakkaasti siellä, missä resurssit ovat jo entuudestaan niukat

Osana Kestävän kehityksen viikkoa (#kekeviikko) julkaisemme useita blogisarjoja, jotka käsittelevät ilmastonmuutoksen vaikutuksia matalamman tulotason maissa sekä ilmastonmuutosta hillitseviä tekoja.Nyt jatkamme nuoren korkeakouluopiskelijan haastattelulla Mosambikista.

Mosambikilainen korkeakouluopiskelija kertoo, että hänen viljelijöinä työskentelevät vanhempansa kärsivät ilmastonmuutoksesta. Kylvetyt siemenet tuottavat nykyisin aiempaa pienemmän sadon. Kuumaa säätä on myös entistä useammin, ja se aiheuttaa terveyshaittoja. Kolmanneksi monet joet ja järvet kutistuvat aiempaa nopeammin sateiden jälkeen.

Mikäli ilmastonmuutoksen etenemistä ei pysäytetä, hän uskoo, että säät kuumenevat entisestään, eikä sateita enää saada riittävästi. Hän on huolestunut siitä, että kehitys johtaa siihen, että monet eläin- ja kasvilajit kuolevat sukupuuttoon.

Hänen opiskelutoverinsa pohtii ilmastonmuutosta myös kotimaansa talouden kannalta. Hän uskoo, että ilmastonmuutos estää maata kehittymästä niin nopeasti kuin se voisi, koska jo kertaalleen rakennetut asiat tuhoutuvat. Näin ilmastonmuutos jarruttaa jo ennestään köyhän valtion pyrkimyksiä parantaa asukkaidensa elinolosuhteita.

Salla Mäkelä
SYL:n kehityspolitiikan asiantuntija

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.