Kiitos eduskunnalle YTHS-laajennuksen onnistumisen turvaamisesta!

Tiedote 20.12.2019

Vapaa julkaistavaksi

 

Eduskunta on täysistunnossaan päättänyt jakaa valtion talousarvion kohdentamattomista varoista noin 1,4 miljoonaa euroa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle (YTHS) käytettäväksi ensi vuonna valmisteltavaan terveydenhoitopalveluiden laajennukseen ammattikorkeakouluopiskelijoille.

“Olemme valtavan kiitollisia eduskunnalle, joka on tunnistanut laadukkaan opiskeluterveydenhuollon merkityksen ja halunnut pitää huolta tämän merkittävän uudistuksen onnistumisesta”, Suomen ylioppilaskuntien liitto ry:n puheenjohtaja Sanni Lehtinen iloitsee.

Laki korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollosta (695/2019) säädettiin keväällä 2019. Sen myötä YTHS:n palvelut ovat vuoden 2021 alusta kaikkien korkeakouluopiskelijoiden käytettävissä. Uudistus lisää korkeakouluopiskelijoiden yhdenvertaisuutta ja vahvistaa YTHS:n asemaa opiskeluterveydenhuollon palveluntuottajana.

Lain valmistelun yhteydessä laajennuksen aiheuttamien kertaluontoisten investointien hintalapuksi laskettiin noin 5,9 miljoonaa euroa. Luku on sittemmin tarkentunut noin 4,4 miljoonaan euroon, kun laajennuksen valmistelu on edennyt ja suunnitelmat tarkentuneet.

Tästä 4,4 miljoonasta eurosta YTHS sai jo aiemmin siirtomäärärahana 3,0 miljoonaa euroa. Nyt saadulla 1,4 miljoonan euron lisärahoituksella hankitaan muun muassa liikuteltavia suunhoidon yksiköitä, joilla palvelut viedään opiskelijoiden luokse.

YTHS on voittoa tavoittelematon säätiö, joten sillä ei ole omaa varallisuutta investointien kattamiseksi. Opiskelijaliike on aktiivisesti edistänyt yhtenä rintamana puuttuvan rahoituksen saamista valtion talousarvioon.

“Valtiolta saatu lisärahoitus on ehdottoman tärkeä, jotta laajennuksen myötä YTHS:n palveluista saadaan laadukas ja tarkoituksenmukainen kokonaisuus. Opiskelijoiden puolesta iso kiitos kansanedustajille, jotka ovat kanssamme asiaa edistäneet”, kiittää Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry:n puheenjohtaja Iiris Hynönen.

 

Lisätietoja

Sanni Lehtinen, puheenjohtaja, Suomen ylioppilaskuntien liitto ry

044 906 5007, sanni.lehtinen@syl.fi

Iiris Hynönen, puheenjohtaja, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry

050 389 1000, iiris.hynonen@samok.fi

Uusimmat julkaisut

Katso lisää
Syl contact us SYL LOGO
Kysymyksiä? Ota yhteyttä!
Olemme opiskelijaelämän asiantuntijat palveluksessasi. Vastaamme mielellämme kaikkiin opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.